Mitt i Rinkeby

Unga Järvabor väljer nybyggt

De nyproducer­ade lägenheter­na vid Rinkebyter­rassen och Kista Äng är populära bland unga köpare. Främst är det tidigare Järvabor som byter upp sig på bostadsmar­knaden.

- Jonas Carlsson 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

Nyprodukti­onen av lägenheter i Rinkeby och Kista populär bland de yngre

Vid nybyggda Rinkebyter­rassen är det flera unga som flyttat in. En som har köpt en bostadsrät­t här är Armin Bajramovic som flyttade in i december. Han är ingen nybliven Rinkebybo, utan har bott länge i området.

– Det är inte så dyrt här, det är den främsta anledninge­n. Jag trivs fortfarand­e i Rinkeby. Det är nytt och ganska lugnt här ute. Jag bosatte mig här ute för jag tyckte det såg fint ut, säger han.

Han har på den korta tid han bott här inte hunnit bilda sig en uppfattnin­g om grannarna har bott i Rinkeby sedan tidigare.

– Det är nya ansikten här varje dag, säger Armin Bajramovic och ler.

Fastighets­byrån säljer lägenheter vid Rinkebyter­rassen. De märker av trenden att många unga väljer att stanna kvar i Rinkeby eller Kista och köper nytt någonstans i området.

– Det är väldigt blandat, men de flesta köpare bor redan i området. Jag skulle säga ungefär 70 procent, man byter upp sig, säger Jacob Hanna på Fastighets­byrån Kista.

Vid Rinkebyter­rassen finns det även nya hyreshus och en av som bor där är den nyinflytta­de göteborgar­en Nathalie Sjöstedt.

– Jag har bott här sedan november. För mig hade det inte spelat någon roll om jag fick lägenhet i stan, i Sollentuna eller här. Jag trivs bra här, även om det byggs hela tiden, säger hon.

Vilka är det som bor här?

– Det är invandrare, svenskar, unga, gamla. Det är många som kommer utifrån och många som bott i området, svarar Nathalie Sjöstedt.

Och även i Kista märks mönstret med att många unga som bott i området sedan tidigare väljer att fortsätta sina liv här. I det nya kvarteret Kosmopolit­en vid

Kista äng, som lockar med en pool på innergårde­n, är det många unga från området som köpt lägenhet.

– De flesta lägenheter­na är mindre, yteffektiv­a lägenheter. Det har varit en smidig försäljnin­g som gått över förväntan. Det är 179 lägenheter som är sålda av 204 totalt, säger Rico Cigel, mäklare på Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling.

Rico Cigel ser positivt på

köparna.

– Jag tycker det är roligt att ungdomar från området vill fortsätta bo där, säger han.

 ??  ?? INFLYTTAD. Nathalie Sjöstedt kommer ursprungli­gen från Göteborg.
INFLYTTAD. Nathalie Sjöstedt kommer ursprungli­gen från Göteborg.
 ??  ?? RINKEBYBO. Armin Bajramovic har varit trogen orten länge.
RINKEBYBO. Armin Bajramovic har varit trogen orten länge.
 ??  ?? BOSTÄDER. Hyresrätte­r och bostadsrät­ter i Rinkebyter­rassen
BOSTÄDER. Hyresrätte­r och bostadsrät­ter i Rinkebyter­rassen
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? HYRESRÄTT. Nathalie Sjöstedt kommer ursprungli­gen från Göteborg och flyttade till en hyresrätt i Rinkeby i höstas.
FOTO: JONAS CARLSSON HYRESRÄTT. Nathalie Sjöstedt kommer ursprungli­gen från Göteborg och flyttade till en hyresrätt i Rinkeby i höstas.
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ??
FOTO: JONAS CARLSSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden