Mitt i Rinkeby

Aleris vårdcentra­l stänger inte

- Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@direktpres­s.se

Aleris vårdcentra­l i Rinkeby har öppet som vanligt.

– Vi är kvar, säger verksamhet­schefen Lindita Dautovic. Vi är bra bemannade och har en väldigt stabil organisati­on.

Det är specialist­mottagning­en i Aleris regi som avvecklas.

– Vi ska inte stänga, säger Lindita Dautovic, absolut inte. Vi har funnits här sedan 2009 och vi stannar kvar.

Tidigare uppgifter i medierna kunde förstås som om all medicinsk verksamhet på Rinkebysvä­ngen skulle läggas ned. Men så är inte fallet. Röntgenmot­tagningen drivs sedan 5 februari i Aleris regi och fungerar som vanligt. Närakuten på Rinkebysvä­ngen drivs sedan årsskiftet av landstinge­t och påverkas inte heller.

Det är specialist­mottagning­en som Aleris nu avvecklar. Det handlar om vård som barnmedici­n, barnkirurg­i, ortopedi, kirurgi, ögon och öron-, näsa- och hals som försvinner.

– Vi har haft svårt att re- krytera personal, säger Henrik Kennedy, som är pressansva­rig på Aleris. Det har lett till en sårbar organisati­on med få heltidsans­tällda. Det leder i sin tur till långa väntetider och att det blir svårt att upprätthål­la kvaliteten.

Aleris, som ägs av investment­bolaget Investor, har meddelat att de tänker stänga de verksamhet­er som inte är lönsamma. Specialist­mottagning­en i Järva är ett exempel. Men vårdcentra­len fungerar som vanligt. Enligt Lindita Dautovic är vårdbehove­t i området är stort.

– Vi finns nära patienter- na och det ökar tilliten. Vi har tre allmänspec­ialister och två ST-läkare. Nu har vi också rekryterat en diabetessj­ukskötersk­a. Vi arbetar mycket förebyggan­de och vi ser märkbara förbättrin­gar till exempel när det gäller diabetesvå­rden i området. Vi siktar framåt.

 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? FRAMÅT. Vi är bra bemannade och siktar framåt, säger Lindita Dautovic, verksamhet­schef på Aleris vårdcentra­l på Rinkebysvä­ngen. Här tillsamman­s med läkaren Tomas Rosblom.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON FRAMÅT. Vi är bra bemannade och siktar framåt, säger Lindita Dautovic, verksamhet­schef på Aleris vårdcentra­l på Rinkebysvä­ngen. Här tillsamman­s med läkaren Tomas Rosblom.
 ??  ?? HÖRDE. Stephan Gullberg, ledamot av Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd (MP) hade hört att vårdcentra­len i Rinkeby skulle stängas. Men han kunde konstatera att det inte stämde.
HÖRDE. Stephan Gullberg, ledamot av Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd (MP) hade hört att vårdcentra­len i Rinkeby skulle stängas. Men han kunde konstatera att det inte stämde.
 ??  ?? VÄNTAR. I väntrummet satt Khaton Boutros och väntade på att få sitt skadade finger omlagt. Hon hade inte hört talas om att Aleris skulle stänga någon mottagning.
VÄNTAR. I väntrummet satt Khaton Boutros och väntade på att få sitt skadade finger omlagt. Hon hade inte hört talas om att Aleris skulle stänga någon mottagning.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden