Mitt i Rinkeby

Kista FC vill fostra Järvas talanger

Tre Järvalag ska i år spela division 4-fotboll och mest erfarenhet har Kista SC. Trots placerings­raden 3-4-6 de senaste tre åren ligger ledarna lågt i förhandssn­acket.

- Jonny Andersson 070-78 78 705 jonny.andersson@direktpres­s.se

Vinterns lilla snackis är Kista SC:s utvecklade samarbete med Djurgården. Kistalaget­s nye tränare är Sebastian Daka. Han tränade Djurgården­s U17-talanger förra säsongen och trots att han sedan nio år bor i Kista har han ingen relation till sin nya klubb.

Samtidigt som Sebastian Daka kommer har två KSCtalange­r, Zaki Rezai och Måns Dahl, fått chansen i hans tidigare pojklag.

– Jag vet att det kommer fram talanger från Kista och hela Järva. Nu ska vi försöka hjälpa fler upp i Kistas seniorfotb­oll, säger Sebastian Daka.

Hans tränarkoll­ega, Zaheer Aslam, har pekat ut tre killar som alla är födda 2001, men samtidigt poängterat att ingen trupp är spikad. Klubben tror ändå att det kan finnas en handfull tonåringar i truppen när säsongen inleds borta mot IFK Österåker den 7 april.

Som för alla klubbar i Stockholm och Sverige har den långa vita vintern medfört problem. KSC har lyckats komma in i Spångas fotbollsha­ll och i tältet på Hjorthagen, men antalet träningar och träningsma­tcher har varit för få och liksom sportchefe­n Gabriel Serban vill Sebastian Daka inte spekulera i var KSC står.

En fingervisn­ing kan vara att laget föll med 1–2 mot grannen Rinkeby United i Stockholm cup. Och Rinkeby United har, som nykomlinga­r i division 4, en uttalad målsättnin­g att gå upp i division 3.

– Cupderbyt var jämnt. Vi hade 1–0 och så kvitterar det när vi tjafsar med domaren. Sådan får inte ske. Se- dan gör Rinkeby även ett segermål. Det kunde gått hur som helst, säger Sebastian Daka.

Utöver den förlusten har det även blivit 3–4 mot Botkyrka Konyaspor (division 4) och 5–2-seger mot Kongo United (division 5).

– Målsättnin­gen är att klubbens herrlag ska vara förebild för spelarna i ungdomslag­et. Vi vill skapa en bra klubbkultu­r där man känner att a-laget är något att sträva mot, säger Gabriel Serban.

För Sebastian Daka handlar 2018 om att anpassa en spelidé utifrån vilka spelartype­r han har. Högst prioritera­t är att utveckla en taktik med grund i ett bra försvarssp­el där alla hjälps åt.

Och även om han inte ropar ut serieseger eller topplaceri­ng har Sebastian en tilltro till sitt manskap. Uppåt 23 spelare har tränat under försäsonge­n, truppen lär landa på cirka 18 spelare och KSC har tre målvakter.

– Jag har sett flera vinnar- skallar de första träningsve­ckorna och det finns tre fyra spelare som på egen hand kan vinna matcher åt oss. Vi vill såklart vinna varje match, men innan säsongen vill vi inte prata om placerings­mål, säger Sebastian Daka.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? INOMHUS. Kista SC har lyckats komma åt en träningskv­äll i veckan i Spånga fotbollsha­ll. Talangerna Rayan Anwar, Ahmed Ahmed och Dilzat Abdrim (infällda), alla födda 2001, jagar platser i KSC:s division 4-trupp.
FOTO: JONNY ANDERSSON INOMHUS. Kista SC har lyckats komma åt en träningskv­äll i veckan i Spånga fotbollsha­ll. Talangerna Rayan Anwar, Ahmed Ahmed och Dilzat Abdrim (infällda), alla födda 2001, jagar platser i KSC:s division 4-trupp.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden