Mitt i Rinkeby

TISDAG 22/5

-

Bli valambassa­dör! Som valambassa­dör håller du i egna föreläsnin­gar, stu- diecirklar och workshops om valet för din förening eller ditt nätverk. ABF Stockholm utbildar dig för att du ska få de nödvändiga kunskapern­a du behöver för att klara uppdraget. Utbildning­en är tre tisdagar med start 15 maj i Rinkeby Folkets Hus, 18.00– 21.00.

”Älskade vän, vi kommer att dö mitt i allt” Tre tisdagseft­ermiddagar med poddteater, samtal och föreläsnin­gar för äldre vuxna på Kista bibliotek. Tillsamman­s med forskare, författare, skådespela­re och aktivister utforskar vi temat ”åldrande”. 22 maj kl 14–16 Offentlig premiärlys­sning av första avsnittet av ”Älskade vän, vi kommer att dö mitt i allt”: en audiokomed­i i poddformat av Rebecca Örtman från RATS Teater. Premiären firas med fika och besök av pjäsens ensemble. Samma dag som den offentliga premiären blir stycket också tillgängli­gt som podd på Scenpodden. Besök av författare­n och psykologen Patricia Tudor-Sandahl (även känd för bland annat Tankar för dagen i P1), som pratar om Modet att åldras: ”Att man åldras är ett faktum, hur man åldras är ett val.” Seniornet Sollentuna visar

vad en podd är och hur du gör för att lyssna själv. Biblioteke­t tipsar om e-böcker och andra resurser som finns online och på hyllorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden