Mitt i Rinkeby

Så kan framtidens skola se ut

-

Hur kan framtidens skola i Rinkeby se ut? Bidraget ”Skolan mitt i byn” blev vinnare i arkitekttä­vlingen.

Skolfastig­heter i Stockholm (SISAB) har haft en tävling där arkitekter har fått komma med idéer om hur framtidens skolor kan utvecklas i Rinkeby. När vinnaren av tävlingen ”Rötterna i Rinkeby” presentera­des föll valet på ”Skolan mitt i byn”. Bakom bidraget står Okidoki arkitekter och Warm in the winter.

”Skolan mitt i byn är ett förslag som övertygand­e och modigt pekar på hur arkitektur och stadsbyggn­ad kan bidra till en positiv samhällsut­veckling. Förslagsst­ällarna använder medvetet en bred palett av fysiska och innehållsl­iga förändring­ar som verktyg i samhällsby­gget och tar på så sätt ett nästan ännu större tag om uppgiften än tävlingen frågade efter. Med en tydligt feministis­k strategi lyckas tävlingsbi­draget med trovärdigh­et peka på möjlighete­n att skapa ett attraktivt besöksmål i stadsdelen”, skriver juryn i motivering­en.

Syftet med idétävling­en var att samla in idéer kring hur skolan som kan stimulera till debatt och ge underlag för framtida skolprojek­t.

– Bidragen har verkligen förstått den utmaning vi står inför i Rinkeby. För att hitta framtidslö­sningarna är det många beståndsde­lar som måste samspela. Stort tack till alla som deltagit och bi-

”Bidragen har verkligen förstått den utmaning vi står inför i Rinkeby.”

 ?? FOTO: OKIDOKI ARKITEKTER OCH WARM IN THE WINTER ?? SKOLA. Så här föreställe­r sig arkitektby­råerna framtidens skola.
FOTO: OKIDOKI ARKITEKTER OCH WARM IN THE WINTER SKOLA. Så här föreställe­r sig arkitektby­råerna framtidens skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden