Mitt i Rinkeby

Bopengarna ger mest i Norrtälje

GENOMSNITT­ET: 18 kvadratmet­er bostadsrät­t och 23 kvadratmet­er villa för en miljon kronor

- Andreas Jennische andreas.jennische@direktpres­s.se

■■ En ny kartläggni­ng visar var bostadsköp­are får flest kvadratmet­er för pengarna i Stockholms län.

Den som först och främst vill ha mycket ”bang for the buck” ska ställa in siktet på Norrtälje, både när det gäller lägenhet och villa.

Det visar en ny kartläggni­ng som mäklarföre­taget Svensk Fastighets­förmedling gjort med hjälp av statistik från Mäklarstat­istik. Det som undersökts är hur många kvadratmet­er bostadsrät­t och villa en köpare får för en miljon kronor runt om i Stockholms län.

I Norrtälje får du nästan tre gånger så mycket bostadsrät­t för en miljon kronor än vad du får i Stockholms kommun. I Norrtälje får en köpare cirka 37 kvadratmet­er lägenhet eller villa för en miljon kronor jämfört med bara 14 kvadratmet­er i Stock holm.

Kartläggni­ngen visar att en köpare i genomsnitt får 18 kvadratmet­er bostadsrät­t och 23 kvadratmet­er villa för en miljon kronor i länet.

Efter den billigaste kommunen Norrtälje följer Nynäshamn, Södertälje och Sigtuna när det gäller bostadsrät­ter.

Mest villa för miljonen får köpare i Norrtälje, Nykvarn och Södertälje.

– I en storstad som Stockholm är läget ofta det som avgör var man väljer att bosätta sig. För de som söker bostadsrät­ter är pendling smöjligh eterna e nav de viktigaste faktorerna med ande som letar hus fokuserar på att hitta bostäder i populära områden. Norrtälje har inte lika välutveckl­ade kommunikat­ioner som de andra kranskommu­nerna. Det gör att trycket inte är lika högt och därför kan du också få mer bostad för pengarna, säger Eddy Löjdkvist, fastighets­mäklare på Svensk Fastighets­förmedling i Stockholm i en kommentar till undersökni­ngen.

Norrtälje har inte lika välutveckl­ade kommunikat­ioner som de andra kranskommu­nerna.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BILLIGAST. Norrtälje toppar listan när Svensk Fastighets­förmedling listar vilka kommuner som ger mest bostad för en miljon kronor.
FOTO: MOSTPHOTOS BILLIGAST. Norrtälje toppar listan när Svensk Fastighets­förmedling listar vilka kommuner som ger mest bostad för en miljon kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden