Mitt i Rinkeby

Hajpad veganburga­re nu i Stockholm

- Patrik Wirén

Södermalm och Stureplan är först med att servera ”blodig” plantburga­re.

Beyond burger, som den nya gröna burgaren kallas, har tagits fram under tio års omskrivet utveckling­sarbete och ska vara slående lik en vanlig köttburgar­e vad gäller utseende, textur och smak. Nu finns det även möjlighet för stockholma­rna att testa den amerikansk­a nyheten som lockat till sig investerar­e som Microsoftg­rundaren Bill Gates och skådespela­ren Leonardo DiCaprio.

Phil’s Burger i Stockholm är först i Skandinavi­en med att kunna erbjuda den på sin meny.

– Enligt mig smakar den kusligt likt kött. Den är saftig som kött men både nyttigare och bättre för miljön. Det är superkul att kunna vara de första att servera burgaren, säger Edvin Axelsson, skiftledar­e på kedjans restaurang på Götgatan.

Han tror också att Beyond Burger kan nå ut till gäster som vanligtvis väljer köttaltern­ativet framför en vegetarisk rätt. Grundaren Philip Örtegren är inne på samma spår.

– Det här är en riktigt spännande nyhet på vår meny som du kommer älska oavsett om du är vegan eller vill byta ut köttet någon måltid i veckan, säger han i ett pressmedde­lande.

Än så länge finns burgaren enbart på Phil’s Burgers restaurang­er på Götgatan och Birger Jarlsgatan men senare under hösten ska den finnas på kedjans samtliga adresser i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden