Mitt i Rinkeby

Galna rekordet sattes i Kista

- Anna Wettergård

I helgen kryllade det av spindelmän i Kista, när det vankades världsreko­rd. 547 personer i rödblåa dräkt samlades och blev officiellt godkända av kontrollör­erna från Guinness rekordbok, som ”den största samlingen människor klädda som Spider-Man”.

– Det var helt fantastisk­t att se så många glada människor samlade i spidermand­räkter. Det är något man bara upplever en gång i livet.

Kjetil Walseth, som är Nordic 1st Party Marketing Manager på Nordisk Film Distributi­on och PlayStatio­n

Nordic, berättar att de kom på idén att försöka slå världsreko­rdet tidigare i år, när de funderade på lanse- ringen av Marvel’s SpiderMan för PS4.

– PlayStatio­n hade en monter under Comic Con, där Marvel’s Spider-Man hade stor synlighet, men vi ville göra något extra för att fira releasen av spelet. Något som kunde engagera fans under mässan.

Det fanns faktiskt ett tidigare rekord att slå. I Australien 2015 samlades 438 personer i motsvarand­e dräkter.

– Vi tänkte att med god hjälp av svenska SpiderMan och PlayStatio­n fans, och av våra partners Gamestop och Comic Con Stockholm, borde vi ha en god chans att slå rekordet.

Och det lyckades de med; med över hundra personers marginal. Undrar du var alla dessa dräkter kom ifrån? Det var arrangörer­na som delade ut dräkterna till deltagarna, som också fick behålla dem efter eventet.

– Vi fick också fantastisk hjälp av frivilliga som ställde upp för att få detta att hända. Det finns många regler för att få sätta ett officiellt världsreko­rd, och många människor att koordinera på plats. Vi hade inte kunnat göra detta utan hjälp av våra frivilliga.

 ?? FOTO: MARVEL ?? SPINDELTÄT­T. I helgen kryllade det av spindelmän i Kista, när det vankades världsreko­rd.
FOTO: MARVEL SPINDELTÄT­T. I helgen kryllade det av spindelmän i Kista, när det vankades världsreko­rd.
 ??  ?? VÄRLDSREKO­RD. Kimberley Åhage, oberoende vittne, Pravin Patel, Guinness World Records och Kjetil Walseth, Nordisk Film Distributi­on.
VÄRLDSREKO­RD. Kimberley Åhage, oberoende vittne, Pravin Patel, Guinness World Records och Kjetil Walseth, Nordisk Film Distributi­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden