Mitt i Rinkeby

Två åtalade för rån

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

En man släpades in i ett skogsparti av två rånare som tvingade till sig hans bankkort och kod, för att ta ut 16 000 kronor. Det hävdar åklagaren som nu väckt åtal mot en 18-åring och en 20-åring.

Mannen anfölls av de båda ungdomarna när han cyklade på Hanstaväge­n i Kista, enligt stämningsa­nsökan som nu lämnats in till Solna tingsrätt.

Han drogs enligt åklagaren av cykeln, hotades med kniv, sparkades i huvudet och släpades in till ett skogsparti. Där ska rånarna ha tvingat av honom 150 euro i kontanter, en mobiltelef­on och sitt kontokort. De ska även ha fått mannen att uppge koden till kortet.

Höll kniv mot halsen

Under knivhot ska den äldre av rånarna sedan ha tvingat honom att stanna kvar i skogsparti­et, medan den yngre gick iväg och tog ut 16 000 kronor på hans kontokort.

Vid ett tillfälle ska rånaren ha hållit kniven mot hans hals och dödshot ska ha uttryckts när mannen först attackerad­es.

Händelsen inträffade kvällen den 29 augusti och 18-åringen anhölls två dagar senare. 20-åringen frihetsber­övades 11 september och båda sitter fortfarand­e häktade.

I åklagarens bevisning ingår bland annat övervaknin­gsbilder från uttagsauto­maten där 18-åringen ska ha tagit ut pengar.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SLÄPAD. En man släpades in i ett skogsparti av två rånare som tvingade till sig hans bankkort och kod.
FOTO: MOSTPHOTOS SLÄPAD. En man släpades in i ett skogsparti av två rånare som tvingade till sig hans bankkort och kod.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden