Mitt i Rinkeby

Hon ska få hela Tensta dansa

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Många barn kanske aldrig har varit i Tensta men har ändå en bild av Tensta, och då tycker jag att det är viktigt att de kommer hit.

– Det är viktigt att skapa positiva mötesplats­er. Och att det finns saker i närområdet som man kan vara stolt över.

Så säger Caroline Östberg, producent på Tensta Dansar, om varför det är viktigt att festivalen finns.

Snart är det dags för Tensta dansar, en dansfestiv­al för alla åldrar i Blå huset i Tensta. Den arrangeras för fjärde gången, och i år är det Caroline Östberg som är producent.

– Jag hoppas att det här ska öka intresset för dans. Och att festivalen ska växa, säger hon.

Till årets festival är sex föreställn­ingar inbokade, som handlar om allt från samisk historia till indisk dans. Föreställn­ingarna har olika målgrupper, från treåringar och uppåt. Och även den som inte kan så bra svenska kan få ut mycket av föreställn­ingarna.

– Dans är ju ett språk i sig. Även om du är gränsövers­kridande kan du förstå.

Alla är välkomna

Många av föreställn­ingarna sker dagtid på vardagar, vilket innebär att publiken till stor del kommer att bestå av skolklasse­r och förskolegr­upper. Men vem som helst kan boka en plats.

– I uppdraget ingår att festivalen främst ska vara till för de som bor i närområdet, så det är framför allt dem jag har vänt mig till med mina inbjudning­ar. Det säger Caroline Östberg, och fortsätter:

– Men personlige­n tycker jag att det är viktigt att röra om, att skapa möten. Finns det platser kvar på föreställn­ingarna kommer jag sträcka mig längre ut. Många barn kanske aldrig har varit i Tensta men har ändå en bild av Tensta, och då tycker jag att det är viktigt att de kommer hit.

Hon är väldigt nöjd med festivalen­s program.

– Det finns en pedagogik i barns första möte med dans. Och de här föreställn­ingarna är speciellt utvalda för de olika åldersgrup­perna. De håller en mycket hög kvalitet.

”Dag fylld av workshops”

Men ännu är inte årets program helt spikat. Det finns fortfarand­e hopp om att lägga till en programpun­kt i slutet av festivalen.

– Vi har en vision om att skapa en dag fylld av workshops. Det är koreografe­n Lotta Gahrton som har tagit initiativ till den dagen. Vi hoppas på att hinna ordna en sådan dag till slutet av festivalen, i november. Jag är positiv och tror att vi kommer få ihop det, säger Caroline Östberg.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? FESTIVAL. Caroline Östberg är väldigt nöjd med årets program för Tensta dansar, som drar igång den 23 oktober.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD FESTIVAL. Caroline Östberg är väldigt nöjd med årets program för Tensta dansar, som drar igång den 23 oktober.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden