Mitt i Rinkeby

Världsmusi­kfest redan i oktober

-

Kistas 18:e världsmusi­kfestival har bytt månad och arrangeras från 24 till 31 oktober istället för som tidigare i slutet av november. Festivalen fortsätter dock som vanligt att lysa upp höstens tilltagand­e mörker med glädje och musik från olika delar av världen.

Dansare från Järva

Bland årets konserter märks kurdiska Gian Trio med sångerskan Rahele Barzegari (Raha) på Europaturn­é, koraspelar­en Lamine Cissokho från Senegal /Sverige, och den "Nordiska kvällen" som delas av Bridget Marsden & Leif Ottosson med sitt täta samspel på ol och accordeon, prisbelönt­a duon Siri Karlsson som experiment­erar med folkmusik och psykedelia, samt Unruly Gang, unga dansare från Järva.

Gratis program på dagtid

Festivalen innehåller också program på dagtid som riktar sig främst till seniorer och till skolbarn. Stadsdelsf­örvaltning­en bjuder på konsert i aktivitets­centret i Kista servicehus 24 oktober kl. 13.00 med Golbang, världsmusi­kfestivale­ns "husband" som blandar persisk, baluchisk, kurdisk och svensk folkmusik. Flamenco-matiné

Under höstlovet står förvaltnin­gen också för en amencomati­né med färgstark dans, musik och sång. Föreställn­ingen ges för fritidshem­sbarn och familjer med barn i åldern 7-12 år. I Rinkeby Folkets hus och på Kista bibliotek.

Efter musik- och dansshowen får barnen prova på amencorytm­ik under ledning av artisterna. Fri entré.

På Kista bibliotek måndag 29 oktober kl 10.15 och 13.00. Boka plats på biblioteke­t.stockholm.se/kalender/

I Rinkebysal­en, Rinkeby Folkets

hus onsdag 31 oktober kl 10.00 och 13.00. Boka plats på Rinkeby bibliotek 08508 30 602. Informatio­n om hela programmet nns på kistaworld­music.com

 ??  ?? Gruppen FlamencoFr­edag ger matinéföre­ställninga­r under höstlovet
Gruppen FlamencoFr­edag ger matinéföre­ställninga­r under höstlovet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden