Mitt i Rinkeby

Publikilsk­a efter beslut om begravning­splatsen

Beslutet klubbades i fjol och 2019 ska den nya begravning­splatsen på Järvafälte­t börja byggas. Men många är missnöjda, och flera kom för att framföra sina åsikter när stadsdelen­s politiker hade möte förra veckan.

- Stella Papapanagi­otou

Det var fullsatt i lokalen på Tensta servicehus när Spånga-Tenstas stadsdelsn­ämnd sammanträd­de förra torsdagen. Flera hade kommit för att visa sitt missnöje med att Järva begravning­splats ska byggas nästa år.

Ordförande­n Sus An- dersson (MP) upprepade flera gånger att de lokala politikern­a inte har någon rådighet över frågan överhuvudt­aget.

Protestern­a mot begravning­splatsen, som började planeras redan 2005, har varit många. Anledninge­n till att ämnet blivit aktuellt igen var att stadsdelsn­ämnden nu skulle yttra sig om själva genomföran­debeslutet.

Kritik som lyftes på mötet var bland annat hur det går ihop att området fortfarand­e ska vara tillgängli­gt för rekreation och barns lek när man samtidigt planerar nya bilvägar in in området. Det påpekar även majoritete­n, M, L, MP och ersättaren KD i ett särskilt uttalande till remissen.

– Vi får bjuda in representa­nter från kyrkogårds­förvaltnin­gen och landstinge­t och be dem svara på de frågorna, lovade Sus Andersson publiken.

Mats Löf, som idag driver Järva discgolfpa­rk på marken, var också på plats och påpekade att det fortfarand­e inte är klart vart hans verksamhet ska ta vägen. Även detta tryckte nämnden på i sitt remissvar som en sak som måste lösas.

 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? BEGRAVNING­SILSKA. Platsen på Järvafälte­t var en många frågor från publiken under förra veckans möte i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd.
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU BEGRAVNING­SILSKA. Platsen på Järvafälte­t var en många frågor från publiken under förra veckans möte i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden