Mitt i Rinkeby

Festlig valborg trots utebliven majbrasa

- Anna Wettergård

På grund av torkan blev det inga valborgsel­dar - varken i Akalla by eller Husby gård. Men det blev lyckat ändå, tycker arrangörer­na.

Inför Valborg avrådde Stockholms brandförsv­ar från att tända majbrasor, vilket ledde till att både Akalla by och Husby gård fick fira utan eld. Det betydde dock inte att festen uteblev.

– Firandet blev över förväntan: mycket besökare och trevlig stämning. Det berättar Sonja Dousa på Akalla by.

Hon berättar att istället för den stora elden valde de att göra en liten brasa i grilltunna­n – något som var mycket uppskattat av de yngre besökarna.

Hon märkte inte av någon större besvikelse över att det inte blev någon stor eld.

– En hel del hade ringt under dagen och frågat angående elden så jag hörde ingen dålig återkoppli­ng i alla fall. De flesta verkade förstående.

Fest även i Husby

Det var festligt även på Husby gård.

– Vi valde att ändå köra 5-kamp, vårtal, barndansup­pträdande och café. Och socialdemo­kraterna hade skattjakt och korvgrilln­ing. Det berättar Kerstin ”Piglet” Wikström på Husby gård, som fortsätter med att säga att hon var riktigt nöjd med kvällen.

Trots den uteblivna brasan blev det en trevlig liten tillställn­ing, med ett hundratal deltagare, berättar hon.

Båda ställena brukar få ris levererat under dagen av stadsdelsf­örvaltning­en, men den leveransen uteblev i år. Så inget av ställena blev stående med någon överbliven rishög att ta hand om.

 ?? FOTO: AKALLA BY ?? VALBORG. ”Firandet blev över förväntan: mycket besökare och trevlig stämning”. Det berättar Sonja Dousa på Akalla by.
FOTO: AKALLA BY VALBORG. ”Firandet blev över förväntan: mycket besökare och trevlig stämning”. Det berättar Sonja Dousa på Akalla by.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden