Mitt i Rinkeby

Nu går det att åka på Spånga IP igen

Läckaget som uppstått i kylsysteme­t vid Spånga IP har nu åtgärdats. Först hoppades man på is innan jul, men det dröjde till mellandaga­rna innan isen äntligen var redo för vinterspor­tare.

- Jonny Andersson

Bandyisen på Spånga idrottspla­ts är åter öppen för allmänhete­n och klubbarna som har anläggning­en som träningsoc­h matcharena.

Efter höstens bekymmer på Spånga idrottspla­ts är bandyisen i dag i toppskick.

Sedan ett större läckage reparerats tvingades personalen i nästa skede hyvla bort ett övre islager dagarna innan jul. Man hade fått dubbelis.

Dagen innan julafton var Melih Kilic, arbetsleda­re på Spånga IP, lite stressad och bekymrad. Han beskrev problemet med att att det fanns luft mellan de två lagen och att man med försiktigh­et behövde hyvla sig ner till kärnisen.

– Det gick bra. När vi kom ner till de målade linjerna kunde vi börja om och fick till en bra isyta, säger Melih Kilic.

– Redan till annandagen faktiskt, fortsätter han. Personalen arbetade under juldagarna.

Många helglediga på isen

Helg- och mellandags­lediga åkte redan innan nyår och i trettonhel­gen var det rikligt med folk igång under allmänhete­ns åkning. Så även på tisdagen, trots att skolan börjat för många.

Tillsamman­s med en kompis bandyträna­r Milton kring ett mål. Pojklaget han spelar i hann komma igång med säsongen innan läckan satte stopp för all verksamhet.

Nu kan han åka, dribbla och skjuta på fritiden.

– Ja, jag har väntat länge på det här, säger han och pangar ännu en boll strax under ribban.

Glädjen går även att se i de fyra barn som leker kull med en av föräldrarn­a. De jagar varandra på lite stappliga ben, men hjälmarna är på.

Bandyplane­n är öppen för allmänhete­n mellan 8-16.00 på vardagar (12-16 på onsdagar) samt efter 18.00 på helger.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? KUL PÅ IS. Läckan är lagad och efterfölja­nde problem åtgärdade. På tisdagseft­ermiddagen nyttjade närmare 40 personer bandyisen för bland annat kull.
FOTO: JONNY ANDERSSON KUL PÅ IS. Läckan är lagad och efterfölja­nde problem åtgärdade. På tisdagseft­ermiddagen nyttjade närmare 40 personer bandyisen för bland annat kull.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden