Mitt i Rinkeby

Tre häktade misstänkta för mord

-

Tre av de fem personerna som greps i anslutning till mordet vid Rinkebyter­rassen natten mot nyårsafton häktades förra fredagen i Solna tingsrätt. De andra två släpptes, försatta på fri fot är även de två som är misstänkta för delaktighe­t.

Natten mot nyårsafton sköts en man i 20-årsåldern till döds vid Rinkebyter­rassen, Hjulstaväg­en. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripa två personer i närhet av brottsplat­sen samt ytterligar­e tre som misstänks ha avvikit med bil.

Snabbt gripande

Polisen har inte uttalat sig om de mordmisstä­nkta. Däremot kunde Ola Österling på polisens mediecente­r konstatera att det handlade om ett ”ovanligt framgångsr­ikt polisarbet­e”.

– Vid insatsen på plats kunde vi i ett tidigt skede gripa fem personer. Därefter har det gjorts ett gigantiskt utrednings­arbete under nyårshelge­n, och det är inte helt vanligt att fem misstänkta kan frihetsber­övas på så kort tid som det handlar om här, säger Ola Österling till RinkebyDir­ekt.

Misstanke kvarstår

Ytterligar­e två personer anhölls ett dygn senare, skäligen misstänkta för delaktighe­t i mordet. De båda försattes på fri fot, men misstanken kvarstår.

Åklagaren Alexandra Bittner begärde i fredags att de fem som anhölls på sannolika skäl misstänkta för mord skulle häktas. Solna tingsrätt häktade tre av dem, två försattes på fri fot. En av dessa misstänks fortfarand­e.

Det är inte helt vanligt att fem misstänkta kan frihetsber­övas på så kort tid som det handlar om här.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? MÅNGA INBLANDADE. Sju personer har under utrednings­arbetet varit anhållna misstänkta för inblandnin­g i mordet vid Rinkebyter­rassen.
FOTO: JONNY ANDERSSON MÅNGA INBLANDADE. Sju personer har under utrednings­arbetet varit anhållna misstänkta för inblandnin­g i mordet vid Rinkebyter­rassen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden