Mitt i Sollentuna

Njut av sommarens dukningar

Nu är det sommartide­r igen, och med det kommer alla säsongens fester; stundenter, midsommar, bröllop, födelsedag­ar och grillparty­n. Med en rolig och varm dukning lyfter du hela bordet!

- Erika Lindén Jansson

ur man vill genomföra sina sommarfest­er är upp till var och en, men generellt kan man påstå att lättlagad mat och en nypa salt hjälper. Superfixad­e dukningar och avancerade måltider i all ära, men oftast är det lättare att mixa och matcha, och snällare mot arrangörer­nas psyken.

En buffé eller ett knytkalas rekommende­ras om man inte vill spendera tid inne i köket under kvällen. Alla hittar något de gillar, det är lätt att duka upp en bas av goda bröd, oliver och röror, och kalaset behöver inte gräva hål i plånboken. De senaste årens återvinnin­gstrender är tacksamma när det kommer till utepalas. Ta det du har; gör bord av stora skivor, ta ut stolar från köket, pallar och sidobord för maten. Låna det du inte har från gran- nar eller vänner. Enhetlighe­ten hittar du i detaljerna; matcha tygerna på bordet, porslinet, vimplarna och servettern­a. Några roliga dekoration­er på bordet gör festen mer spännande. Att duka i naturens tecken är ofta populärt på sommaren. Utomhus och inomhus vävs ihop till ett, med spretiga gröna grenar, frodiga blommor och nynaser i vitt, blått, grönt och gult. Låt tonerna smälta in i varandra, och ta gärna in småblommig­a textilier. Servisen är enkel; i elfenbensv­itt, gnistrande glas, terrakotta och ljusa lasyrer. Maten får gärna vara en del av dukningen; ta in vackra ätbara blommor, lägg frukt och grönskaer på stora fat och förgyll bordsvattn­et med förska kryddor och citrusfruk­ter.

 ??  ?? Mixa och matcha. Håll ihop stilen med detaljer som dukar, porslin och servetter.
Ska du hålla festen utomhus? Plocka fram värmeljus, filtar och kuddar som gör kvällen längre.
En liten present på varje tallrik gör att festen blir ihågkommen.
Dekorera...
Mixa och matcha. Håll ihop stilen med detaljer som dukar, porslin och servetter. Ska du hålla festen utomhus? Plocka fram värmeljus, filtar och kuddar som gör kvällen längre. En liten present på varje tallrik gör att festen blir ihågkommen. Dekorera...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden