Mitt i Sollentuna

Quidditch och demondödar­e på Satelliten

-

Det kan se ut som en vanlig talkshow. Men i stället för utomäktens­kapliga affärer handlar avslöjande­na om demondödar­e, Batman och förlorade armar. ”Det hände i den stora kaktusolyc­kan”, avslöjar en deltagare snyftande. Programled­are för den dramatiska talkshowen är den karismatis­ke och blåhårige Caesar Flickerman, mest känd från filmerna Hungerspel­en. I filmerna recenserad­e han med ett leende de unga människor som skickades in i döden och här på Multicon spelas han av en av arrangörer­na och muckar gräl med såväl publik som skylthålla­re.

Han river ner både applåder som skratt från publiken, som visslar och buar med lika stor entusiasm. Stämningen inne på Satelliten är god.

– Det är kul att deltagarna är så engagerade, säger huvudfunkt­ionären Martin Törnqvist.

– Det har så roligt, på samma sätt som man själv hade när man var yngre. Nu är jag för gammal för att själv vara med på det här sättet får man vara med ändå, fortsätter han.

Även en våning upp är temperatur­en lika hög som stämningen. Här spelas nämligen Harry Potterspor­ten quidditch med enormt engagemang. För en oinvigd är det svårt att förstå hur de tre bollarna och sex målen används, men för spelarna råder ingen tvekan. I spetsklänn­ingar och Harry Potterutst­yrslar rusar de fram över planen. Efter matchen står en grupp ungdomar och pustar ut. De har spelat mot varandra i olika lag men är lika goda vänner för det. De har lärt känna varandra här på mässan.

– Jag var rädd att alla skulle vara reserverad­e, säger Alicia Brånemark.

– Men så var det inte alls. Man lär känna alla här. Det bästa med Multicon är alla nördar, fortsätter Ylva Brännborg. – Ja, och det finns så mycket olika saker att göra här. Här finns ju en massa olika fandoms, säger Alicia Brånemark. De nyfunna vännerna går iväg för att äta en gemensam lunch. Vid ingången står Elisabet Ch Lövkvist, en av årets arrangörer.

– Allt går bra och allt flyter på bra, sammanfatt­ar hon mässan så här långt.

Hon har arbetat här tre år tidigare som funktionär och är nu med som arrangör för första gången.

– Det bästa med Multicon är att det är en så bra mötesplats. Alla träffar varandra och man lär känna nya kompisar.

– Och så är det roligt att det är så mycket deltagarak­tiviteter, där deltagarna själva får vara aktiva. Inom cosplay kan det bli så mycket dyrkande av stora namn men egentligen kan vem som helst vara med och vara aktiv. Det är väldigt roligt, avslutar hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden