Mitt i Sollentuna

Tromb drog in över Sollentuna

- Frida Gunner Brooke

Vi blev ganska chockade, vi såg själva vilken kraft den hade. SE FILM PÅ TROMBEN PÅ VÅR FACEBOOK-SIDA

I måndags kväll drog en tromb in över Sollentuna. Kompisarna Oscar Bergström och Pontus Zacke såg väderfenom­enet dra in.

Vid sjutiden på måndagskvä­llen befann sig kompisarna Oscar Bergström och Pontus Zacke vid Väsjön för att grilla när det plötsligt började regna och blåsa kraftigt.

– Först kom regnet sedan började det blåsa och då fick vi syn på den här tromben, säger Oscar Bergström.

Tromben drog fram över vattnet på 50 till 100 meters avstånd från den plats där Oscar och Pontus befann sig. Tromben slet loss två träd innan den försvann in i skogen.

– Vi blev ganska chockade, vi såg själva vilken kraft den hade. Det låg en massa vedträd där vi satt och hade den dragit förbi oss så hade man kanske fått något i huvudet.

Kompisarna filmade allt och har i efterhand skickat filmen vidare till olika medier. Meteorolog­en Nitzan Cohen, som Aftonblade­t har varit i kontakt med, har sett filmen och har konstatera­t att det troligen rör sig om en tromb.

– Jag hade aldrig förväntat mig att se något sådant i Sverige, efteråt stod vi bara och gapade, säger Oscar Bergström. Samtidigt är de glada över vad de fick se. – Vi kommer att åka dit igen och hoppas att vi får se något liknande.

 ?? FOTO: OSCAR BERGSTRÖM ?? TROMB. Här drar tromben fram över Väsjön
FOTO: OSCAR BERGSTRÖM TROMB. Här drar tromben fram över Väsjön

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden