Mitt i Sollentuna

Dubbel kritik mot Magnus Ramstrand (KD)

- R. Ufert

Magnus Ramstrand (KD), ordförande i Kultur- och fritidsnäm­nden, saknar jag förtroende för.

I nr 27 av denna tidning skriver M. E. Lindström, att Sollentuna ligger på plats 278 av landets totalt 290 kommuner när det gäller satsning på kultur. Häpnadsväc­kande att en representa­nt för kyrkan förefaller vara så världsfrån­vänd, att han tycks ringakta betydelsen av såväl andlig som lekamlig behovstill­fredsställ­else hos kommuninvå­narna.

Om nödvändigh­eten av ett ”Idrottens hus” har jag redan skrivit, däremot inte om Folkbiblio­teket. För något år sedan lovade Ramstrand i en insändare göra det till Sveriges bästa bibliotek. Eftersom jag hör till de flitigaste besökarna (mitt andra hem), har jag inte en endaste gång sett Ramstrand sitta där för att samla intryck eller informera personalen hur biblioteke­t kan ges ett lyft. Problemet är ingalunda brist på böcker (som jag aldrig läser), tidskrifte­r eller tidningar utan i stället undermålig­t kvalitetst­änk på en rad områden till följd av enkelspåri­g livserfare­nhet och hemmablind­het. När egentligen tänker du, Magnus Ramstrand, infria ditt rundhänta löfte härvidlag? När, frågar jag. Svaret blir aldrig, därför att kunskapen samt insikten om sakernas tillstånd saknas. Just det!

”Du vet inte, min son, med hur ringa visdom världen regeras” – Julius III. Och, tillägger jag, hur väl de styrande är avlönade.

 ??  ??
 ?? FOTO: DIREKTPRES­S ?? FÖRTROENDE. Magnus Ramstrand (KD) får hård kritik.
FOTO: DIREKTPRES­S FÖRTROENDE. Magnus Ramstrand (KD) får hård kritik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden