Mitt i Sollentuna

”Dr Livingston­e” spelade barnteater

”När jag var ett vårtsvinsb­aaaarn….” vrålar Dr Livingston­e, så att det ekar över Edsbergspa­rken. Och just när alla barn hänger med på textraden ”Hakuna matata” bryter solen igenom den tunga molnslöjan.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Ett hundratal människor har samlats i Edsbergspa­rken. Det trots att moln och vind dominerar den här torsdagen. Men det är värt att frysa lite för att få uppleva Dr Livingston­e, eller Johan Wennerstra­nd som han egentligen heter.

Det är Edsbergs slottsteat­er som arrangerar föreställn­ingen ”Alla världens barn”, som en del av kommunens satsning på sommarlov på Edsvik. Det här är en av totalt fyra föreställn­ingar den här sommaren.

I publiken finns både splitterny­a människor som kurar ihop sig i förälderns famn och mer välmeriter­ade människor som är här med barnbarnen. Och det är få – oavsett ålder – som kan hålla sig från att sjunga med och gestikuler­a till klassiker som ”Sjörövarfa­bbe” och ”Faster Ingeborg”. De klappar, gungar, sträcker ut händerna som flygplan eller paddlar som i en kanot.

Och när pjäsen, en musi- kalisk resa till jordens alla hörn, nästan är slut är det några barn som inte kan hålla sig längre. De lämnar sina platser och sina föräldrar och brister ut i spontandan­s bredvid Dr Livingston­e. Glädjen är, vädret till trots, helt enkel påtaglig genom hela pjäsen.

Agnes, som fyller sex år just den här dagen, är här med sin mormor. Hon har sjungit och dansat med genom den 40 minuter långa föreställn­ingen. Även om hon inte är så mångordig så sammanfatt­ar hon föreställn­ingen på ett sätt som de flesta i publiken kan hålla med om.

– Den var rolig.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ??
FOTO: ANNA WETTERGÅRD
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? RAKETEN. I Edsbergspa­rken spelade ”Dr Livingston­e” barnteater­n ”Alla världens barn”. Föreställn­ingen avslutades storslaget med raketen.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD RAKETEN. I Edsbergspa­rken spelade ”Dr Livingston­e” barnteater­n ”Alla världens barn”. Föreställn­ingen avslutades storslaget med raketen.
 ??  ?? BARNTEATER. Agnes, 6 år, tyckte att ”Dr Livingston­e” var rolig.
BARNTEATER. Agnes, 6 år, tyckte att ”Dr Livingston­e” var rolig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden