Mitt i Sollentuna

Sollentuna­bor berättar om sin sommar

-

Min sommar blev inte som förväntat. Jag hade planerat att åka till Kroatien men min dotter är sjuk så vi kunde inte åka. Och det finns inte så mycket evenemang i Stockholm, säger Malak Omah, arbetande i Sollentuna.

I stället blev det några korta resor till Göteborg och Skåne. Sedan har hon arbetat hela sommaren, det brukar hon alltid göra.

– Jag jobbar när det är sommar i Sverige, för det är fint väder här då. Sen reser jag utomlands när det är höst, säger Malak Omah.

Hon har sina fasta resmål, Sydamerika och Egypten, där håller hon till kring Röda havet. Dessutom är sjukvården bättre i Egypten tycker hon.

– I Sverige är det för långa väntetider och läkarna är dåliga på att ge rätt diagnos, säger hon.

Eftersom hon väljer att arbeta om somrarna känner hon sig inte speciellt utvilad till hösten, men vilan tar hon också igen under höstresorn­a. Dock blir det en resa till Vietnam nästa sommar, tre veckor hoppas hon på att få där.

– Det sociala livet i Sverige är så stillsamt. Dagarna ser likadana ut, det är bara samma rutiner. Det händer inget intressant. Det tråkigaste med sommaren är flyktingar som får dåliga bostäder för det finns inget annat. Och gamlingar som jobbat hela sitt liv men har ändå inga pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden