Mitt i Sollentuna

Båda SFKlagen med i toppstrid

Sollentuna FK:s herrlag är åter på banan efter en skön 4-1-seger i toppmötet mot FC Gute. Med det bibehålls serieledni­ngen inför avslutning­en av serien. Däremot blir det tuffare för damlaget att nå en topp tvåplaceri­ng efter en tung förlust i helgen.

- Anders Ekström

Topplacera­de Sollentuna FK:s herrlag har nu vänt ”krysstrend­en”. Trots underläge i toppmötet mot FC Gute kunde SFK vända och vinna. Stor matchhjält­e blev Micke Thorstenss­on som gjorde två mål och assisterad­e till ett. Slutresult­atet 4-1 (1-1) var i underkant på Sollentuna­vallen och kryssviten (tre matcher) var därmed bruten.

– Det var kul att jag fick utdelning. Två mål och en assist känns sjukt skönt, berättar matchvinna­ren Thorstenss­on och fortsätter.

– Skönt att vi tog segern nu efter ett par oavgjorda. Det spritter i benen på oss där ute.

Huvudträna­ren Christer Mattiasson var givetvis mycket nöjd efter matchen.

– Vi malde sönder dem till slut, framför allt med våra djupledsbo­llar. I slutändan vinner vi klart och det känns bra. Nu har vi skapat oss ett försprång som kan bli viktigt i framtiden. Men som jag alltid säger: det är här och nu som gäller, inte vad som kommer, säger han. Nu har ni fyra poängs serieledni­ng och har fyra matcher kvar. Tar ni detta?

– Först och främst ska vi njuta av denna seger. Sedan har vi en tuff avslutning med flera lag som kämpar för överlevnad. Vi ska fortsätta spela en lugn fotboll och spela sönder motståndet, men löper vi inte tillräckli­gt får vi det jobbigt. Allt är upp till oss själva, säger Mattiasson.

Matchhjält­en Micke Thorstenss­on, som nu ligger tvåa i skytteliga­n (16 mål), är desto mera självsäker inför den spännande avslutning­en. Näst på tur är Syrianska IF Kerburan borta på fredag.

– Vi ligger onekligen i pole-position och har ett fantastisk­t utgångsläg­e. Men jobbet gör inte sig självt, men absolut ska vi ta hem det här, avslutar målskytten från Kärrdal.

Damerna låg även de i polepositi­on i toppen av Division 2. Men en uddamålsfö­rlust (1-2) mot Enköpings SK borta kan kosta dem avancemang­et uppåt.

– Det var en jämn match mot ett bra lag. Jag tycker vi gjorde en bra insats men det räckte inte tyvärr, säger tränaren Patrik ”Putte” Eklöf.

Trots flera spelartapp under säsongen har laget gått starkt. Och det som nykomling.

– En bra säsong, trots en ruggig omsättning på spela-

Vi ligger onekligen i pole-position.

re. Sju, åtta spelare har försvunnit på vägen och vi har inte kunnat ersätta alla. Med tanke på det och att vi är nykomlinga­r är säsongen jättebra genomförd, fortsätter ”Putte”.

På lördag 15.00 hemma avgörs serien. SFK är beroende av andra resultat för att ha en chans att komma tvåa.

– Vi måste se till att göra vårt mot Gimo först. Enköping har en lite enklare match, men allt kan ju hända. Det känns ändå positivt inför avslutning­en och laget är i princip intakt. Vi får se hur långt det räcker.

 ??  ??
 ??  ?? PATRIK ”PUTTE” EKLÖF.
PATRIK ”PUTTE” EKLÖF.
 ??  ?? CHRISTER MATTIASSON.
CHRISTER MATTIASSON.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? HJÄLTE. Micke Thorstenss­on, som ligger tvåa i skytteliga­n, tog sitt SFK ur kryss-svackan.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM HJÄLTE. Micke Thorstenss­on, som ligger tvåa i skytteliga­n, tog sitt SFK ur kryss-svackan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden