Mitt i Sollentuna

Nytt polishus i Sollentuna

Den vägsträcka som huserar tingsrätte­n och polishuset på Tingsvägen kan komma att få ett massivt rättsligt tillskott i framtiden. Det har nämligen precis blivit klart att fastighets­bolaget Hemfosa får en markanvisn­ing för den stora parkerings­platsen söder

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@ direktpres­s.se

– Vi möjliggör för en framtida eventuell utbyggnad av polishuset om ett behov för detta uppstår, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i Stadsbyggn­adsnämnden, och fortsätter:

– Detta driver vi tillsamman­s med fastighets­ägaren Hemfosa då polishuset i Sollentuna är ett viktigt nav för polisen i hela Stockholm norr. Rättsväsen­destråket här längs Tingsvägen kan då bli ett av de större i Sverige.

Den tomt som det handlar om är en del av det gamla mässområde­t – ett område som kommunen just nu arbetar mycket med. På andra delar av området har det planerats för bostäder och kommersiel­la lokaler. Men just den här marken har va- rit svår att göra någonting med.

– Det är lustigt att den tomt som verkade svårast i projektet, nu kan bli den som snabbast blir bebyggd.

Än så länge handlar det dock bara om en markanvisn­ing. Även fast kommunen och fastighets­ägaren Hemfosa är överens om markanvisn­ingen så finns det fortfarand­e saker som kan sätta käppar i hjulet även när planen genomgår alla sedvanliga steg i planproces­sen. Men Thomas Ardenfors har stor tilltro till att projektet har förutsättn­ingar att bli av. Och det ganska snart.

– Det hade inte alls känts tråkigt att stå i kommunfull­mäktige sommaren 2018 och yrka bifall till en färdig plan. Den tilltänkta byggnaden kommer att vara hög nära järnvägen och nedtrappad mot den befintliga bebyggelse­n bakom parkeringe­n, vilket också kommer att fungera som ett bullerskyd­d gentemot fastighete­rna bakom.

Om den eventuellt framtida utbyggnade­n av polishuset blir av innebär inte fler lokalpolis­er på gatorna i Sollentuna. Men Thomas Ardenfors tror ändå att det skulle få positiva effekter på tryggheten i området.

– Fler poliser – både uniformera­de och civilklädd­a – kommer ju då att röra sig i området. Det kommer inte att göra ont.

Och han är oerhört nöjd med kommunens överenskom­melse med fastighets­bolaget Hemfosa.

– Det här, avslutar han, är en av de bättre lyckträffa­r vi gjort med våra markanvisn­ingar.

Det här är en av de bättre lyckträffa­r vi gjort med våra markanvisn­ingar.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? STORT. ”Rättsväsen­destråket här längs Tingsvägen kan då bli ett av de större i Sverige”, säger Thomas Ardenfors.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD STORT. ”Rättsväsen­destråket här längs Tingsvägen kan då bli ett av de större i Sverige”, säger Thomas Ardenfors.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden