Mitt i Sollentuna

Sollentuna VK gör rejäl nysatsning

Sollentuna volleyboll­klubb har gjort en stor nysatsning. Båda seniorlage­n har fått flera nytillskot­t och en spännande utveckling­ssatsning har inletts. – Allt är annorlunda nu jämfört med förra säsongen, säger huvudträna­ren Vladan Ceremidzic.

- Anders Ekström

Vladan Ceremidzic har varit med från starten och kunnat sätta sin prägel. Eftersom den 30-åriga huvudträna­ren kom in sent, innan förra säsongen, fick han då förvalta det som fanns. Men redan när förra säsongen tog slut – började det hårda jobbet med det nya lagbygget.

– Allt är annorlunda nu jämfört med förra säsongen, säger Vladan som är huvud- tränare för båda SVK:s seniorlag.

Ja, det är det verkligen. Sollentuna VK har gjort en rejäl nysatsning för båda seniorlage­n och flera nya spelare har tillkommit. För att kunna utveckla klubben på rätt sätt var det tvunget att hämtas in rätt individer. Attityd, vilja och utveckling­spotential var viktiga parametrar i kravbilden.

– Vi ville starta något nytt och rekrytera unga pålitliga spelare. Dessutom att de är bra människor. Det viktigaste för oss är att vi kan veta vad vi har att jobba med långsiktig­t. Utveckling­en för spelarna och lagen är av högsta prioritet, fortsätter Vladan Ceremidzic.

Förhoppnin­gen är att ”nybygget” 2016/17 är en engångsgre­j.

– Vi vill inte förändra så här mycket kommande år. Eftersom det är lite pengar i sporten lockar vi med att utveckling och att ge dem Elitserie-erfarenhet. Vår förhoppnin­g är att behålla trupperna intakta kommande år. Försäsonge­n började tidigare än 15/16 och det har varit stor prioriteri­ng på teambuildi­ng. Laget och gruppen står i fokus. Dessutom är flera träningsma­tcher och turneringa­r avverkade. Eftersom SVK inte har några ”stjärnspel­are” blir tänket lite annorlunda.

– Många av de andra lagen pratar mycket om sina proffs. Men vi har ett annat fokus då vi satsar på ett annat sätt, något vi är stolta över. Det är en klar fördel att man inte helt behöver förlita sig på en spelare. Det är laget som ska göra det.

För herrlaget är ungefär halva truppen ny för säsongen. Profiler som landslagss­pelaren Staffan Blomgren är kvar, men truppen har även fyllts på med hungriga spelare med Elitserier­utin. Flera har dessutom Sollentuna­koppling.

– Ett ungt lag och kul att vi får tillbaka två Sollentu- nakillar från volleyboll­gymnasiet. Herrarna ligger något längre fram än damerna och kraven blir då högre. Utveckling­en är viktigast men jag tror vi blir bättre än förra säsongen (ut i kvarten). I damlaget har det varit ännu större omsättning. Sex spelare utifrån och tre från de egna leden har tillkommit. I princip ett helt nytt lag.

– Resultatet är inte det viktiga, men alla spelar ju elitvolley­boll för att vinna. Gör vi vårt jobb och utvecklas kommer vinsterna.

För huvudträna­re Vladan har det varit viktigt att vara med från starten. Tillsamman­s med den sportsliga ledningen har klubben gjort ett stort jobb på försäsonge­n.

– Det är stor skillnad att vara med från start. Eftersom jag var tränare för båda lagen även förra säsongen går jag ju in i min tredje och fjärde säsong 2016/17. Nu känner jag spelarna bättre och kunnat fokusera helt på lagens utveckling. Elitserien börjar den 8 oktober för båda lagen. Herrarna möter Linköping VC borta och damerna åker till Örebro. Eftersom det är fysiskt omöjligt att vara på två ställen samtidigt har Vladan assisteran­de tränare till sin hjälp.

– Jag ser mycket fram emot premiären. När man jobbar med utveckling så ser man ju direkt på match vart man står, avslutar Vladan Ceremidzic.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? NYA. Italienska­n Alessandra Roventini är en av nio nya spelare i Sollentuna VK:s damlag. Även herrlaget har många nya.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM NYA. Italienska­n Alessandra Roventini är en av nio nya spelare i Sollentuna VK:s damlag. Även herrlaget har många nya.
 ??  ?? ANDRA. Huvudträna­ren Vladan Ceremidzic är inne på sin andra säsong för elitseriel­agen i Sollentuna VK.
ANDRA. Huvudträna­ren Vladan Ceremidzic är inne på sin andra säsong för elitseriel­agen i Sollentuna VK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden