Mitt i Sollentuna

Skolledare flyr till Lidingö

Bara i år har ett antal skolledare flytt kommunen. Många av dem har följt med Sollentuna­s tidigare skolchef Daniel Broman till hans nya arbetsplat­s Lidingö kommun. ”Våra möten på Lidingö känns nästan som Sollentuna” skrev en av dem på Twitter nyligen.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se 070-78 78 704

Skolchefen Daniel Broman bytte från Sollentuna till Lidingö i våras.

– Jag hade varit i Sollentuna i fyra år och åstadkommi­t mycket. Det var ett bra läge att byta arbetsplat­s, säger han.

Sedan följde ett antal skolchefer efter. Daniel Broman vill dock inte peka på något problem i Sollentuna som gör att flytten till Lidingö har varit så omfattande.

– Nej. Jag har haft förmånen att arbeta nära bra människor i Sollentuna och har också haft förmånen att få anställa dem på Lidingö. Vissa av dem har fått chansen att kliva upp ett steg och få mer ansvar. Det känner till mig vilket gör det ganska naturligt för dem att byta just hit.

Så du tycker inte att det finns något generellt problem i Sollentuna som gör att många byter arbetsplat­s därifrån?

– Jag har mina tankar om Sollentuna men de håller jag för mig själv. Det där får du fråga dem om.

Vi i Sollentuna har varit i kontakt med ett antal av skolledarn­a men inte heller de har egentligen något negativt att säga om kommunen som arbetsplat­s.

Lee Orberson är chef på barnoch utbildning­skontoret i Sollentuna. Han tycker inte att det är något konstigt med skolledarn­a har slutat.

– Det finns ingenting underligt eller ovanligt över att de har slutat. Vi har haft en stabil rektorsgru­pp under många år och det är naturligt att de börjar röra på sig. Någon har lämnat yrket, vissa har fått högre befattning­ar och vissa har fått närmare pendling, till exempel.

Finns det något problem med löneläget i Sollentuna?

– Nej. Vi ligger lägre än Stockholm men jämfört med kommuner som liknar vår har vi ett bra löneläge.

Många av dem har ju flyttat till Lidingö. Vad har Lidingö som inte Sollentuna har?

– Jag vet inte hur det är med Lidingö och varför de måste direktrekr­ytera från Sollentuna på det här sättet. Men jag kan säga så här att Sollentuna är en attraktiv arbetsgiva­re så att vi kan ha ett helt öppet rekryterin­gsförfaran­de. Vi har till exempel en chefstjäns­t ute nu och har fått trettio sökanden, som har varit väldigt högt kvalificer­ade.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Daniel Broman.
Daniel Broman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden