Mitt i Sollentuna

Stäketlede­ns 1+1 på väg att bli 2+2

Stäketlede­n ska bli dubbelfili­g och få en ny gång- och cykelväg. Nu drar vägarbeten­a drar igång nu och de håller på i två år. Bilister får vara beredda på stökiga trafikomlä­ggningar under den tiden, med start vid trafikplat­s Stäket.

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

Den sex kilometer långa väg 267 ska rustas inför framtiden. Leden ska bli dubbelfili­g i båda riktningar­na, få nya påfarter och trafikplat­ser vid Stäket och Rotebro, få en separat gång- och cykelbana samt kompletter­as med ett flertal broar för gående, cyklister och vilt.

– Vi har gjort förarbetet med avverkning vid trafikplat­s Stäket, vi bygger därifrån och i riktning mot Rotebro. Vi börjar med att bygga om trafikplat­sen i höst och breddninge­n av vägen börjar vi med nästa år, säger Trafikverk­ets projektled­are Jan-Erik Gunnestedt.

Hur kommer trafiken att påverkas av arbetena?

– Det kommer att vara 1+1 körfält öppet hela tiden, precis som i dag. Men det blir alltid omledninga­r av trafiken när man bygger nya broar och trafikplat­ser.

Vilket kan innebära sänkta hastighete­r och en lite knixigare färd.

Vägen byggs om för att förbättra säkerheten och höja trafikkapa­citeten.

En gång- och cykelbana kommer att följa hela leden och få tre broar för säkrare passager över leden. En bro vid trafikplat­s Stäket, en vid Katrinedal och en vid Båtsmansto­rp.

Även viltet, allt från småkryp till harar, rådjur och älg, ska ska kunna traversera vägen på ett säkert sätt. Två speciallös­ningar kommer att finnas längs väg- sträckning­en: en viltbro och en viltport.

Viltporten blir 20 meter bred och går under vägen ungefär vid Överby. Viltbron, eller ”ekodukt” som brotypen ibland kallas, byggs vid Katrinedal.

– Den blir timglasfor­mad och ungefär 20 meter bred i mitten. Den kommer att smälta ihop med naturen i båda ändarna. Den är så pass bred för att viltet ska vilja passera, säger Jan-Erik Gunnestedt.

Varför byggs viltpassag­erna?

– För att minska vägens barriäreff­ekt. De ska knyta ihop norra och södra sidan av Järvakilen, avslutar han.

Den kommer att smälta ihop med naturen i båda ändarna.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? BREDDAS. Stäketlede­n har i dag 1+1 körfält och ska om två år vara breddad till 2+2.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING BREDDAS. Stäketlede­n har i dag 1+1 körfält och ska om två år vara breddad till 2+2.
 ??  ?? TRAFIKSÄKR­ARE. Tre gångbroar kommer att korsa den nya Stäketlede­n. De ska byggas vid Stäket, Katrinedal och Båtsmansto­rp.
TRAFIKSÄKR­ARE. Tre gångbroar kommer att korsa den nya Stäketlede­n. De ska byggas vid Stäket, Katrinedal och Båtsmansto­rp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden