Mitt i Sollentuna

Lysandesim­ning i Norrviken

Att ge sig ut och simma i mörkret är inte den vanligaste aktivitete­n en fredagskvä­ll, men det var just vad de som deltog i ett lokalt anordnat fackelsim gjorde förra helgen. I samlad grupp simmades det över Norrvikens mörka vatten.

-

Det ska bli mysigt. Det här gör man för att man älskar open water, säger Rebecka Cederström.

Hon står framför elden som tänds på stranden vid Solängen och tittar ut över Norrviken. Om några minuter ska hon och tillsamman­s med drygt 30 andra entusiaste­r simma en bana på 1500 meter i Norrviken med bara små lysstavar som guide i mörkret.

– Att simma i mörkret är fantastisk­t. Man absorberas och ingenting annat påverkar en. Det är nästan en meditativ känsla, säger Christian Lindström, en av arrangörer­na bakom Norrviken Open Water och initiativt­agare till kvällens fackelsim.

Enligt honom är kvällens evenemang till för att testa på nya upplevelse­r och även ett sätt att förlänga säsongen för simning i öppet vatten.

Något som uppskattas mycket av de open water-entusiaste­r som kommit hit denna kväll.

– Jag är här för att det här är något jag aldrig har gjort förut. Det är ett spännande tillfälle, säger Fredrik von Weisz som simmat open water i tre år.

Försedda med våtdräkter och lysstavar begav sig gruppen sedan ut. Först över sjön i riktning mot Kanotklubb­en vid Norrvikens IP, sedan runt ön och så tillbaka till Solängen. Och även om det inte var en tävling så var det några som drog i väg på slutet. Först i mål kom Felicia Larsered.

– I början var det jättekallt, men sen blev det bättre. Det svåraste var att se något. Man såg inte den där ön där borta, säger hon efter att ha stigit upp på stranden.

Efter simningen värmde deltagarna sig framför elden där det grillades korv. Frida Gunner Brooke

 ??  ??
 ??  ?? FÖRBEREDEL­SER. Deltagarna förbereder sig inför simningen. SAMLAD. Denna kväll var det inte farten som räknades utan att truppen höll sig samlad.
FÖRBEREDEL­SER. Deltagarna förbereder sig inför simningen. SAMLAD. Denna kväll var det inte farten som räknades utan att truppen höll sig samlad.
 ?? FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE ?? REDO. Försedda med lysstavar på huvud och arm var deltagarna redo för vattnet.
FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE REDO. Försedda med lysstavar på huvud och arm var deltagarna redo för vattnet.
 ??  ?? FÖRST. Felicia Larsered simmade i öppet vatten för första gången. Ändå kom hon först i mål.
FÖRST. Felicia Larsered simmade i öppet vatten för första gången. Ändå kom hon först i mål.
 ??  ?? LYSANDE. En lysande boj fäst i ett bälte var en av de få ljuskällor deltagarna hade.
LYSANDE. En lysande boj fäst i ett bälte var en av de få ljuskällor deltagarna hade.
 ??  ?? ARRANGÖR. Christian Lindström arrangerad­e kvällens fackelsim.
ARRANGÖR. Christian Lindström arrangerad­e kvällens fackelsim.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden