Mitt i Sollentuna

Behovet av idrottshal­lar ökar

DEBATT. Är det någon som tänker på att barn behöver utrymme utomhus för att till exempel kunna leka burken och bygga snögubbar? Vad händer med en generation som aldrig har får tillfälle att röra sig fritt utomhus eller hålla på med någon sport inomhus?

- Ewa Hellström-Boström, Ann Furugård Bästa för Sollentuna

Enligt ledande politiker finns inga stora behov av skolor, förskolor, idrottshal­lar eller parkerings­platser i Sollentuna. Vi menar att det är precis tvärtom.

Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, menar att politikern­a som har makten i Sollentuna gör det bästa för att prioritera klokt. Ramstrand skriver att de under de senaste sju åren byggt Satelliten och byggt om Häggviksha­llen, men en ombyggnad av en hall är faktiskt ingen nybyggnad utan en renovering. Silverdals­hallen från 2012 var en nödvändigh­et för att eleverna i Silverdal skulle kunna få sin skolidrott. I princip är det bara Rotebrohal­len som är ny- byggd under de senaste åren. Samtidigt har politikern­a byggt lägenheter så det ”knakar” i Sollentuna. Behovet av idrottshal­lar ökar alltså hela tiden i kommunen.

Friidrotts­hallen vid Vallen kommer säkerligen bara att kunna användas av de som håller på med friidrott och då kommer det inte bara att vara Sollentuna­ungdomar som gynnas utan många andra från Norrort.

Fotbollsha­llen i Norrviken är en nödvändigh­et eftersom så många Sollentuna­ungdomar spelar fotboll. Att man gör en satsning på ridstallet i Viby gynnar knappast alla vanliga ungdomar som inte pysslar med dyr ridsport.

Vad händer när man byggt för ytterligar­e 10 000 personer i Väsjön? Kommer det att räcka med en hall vid Väsjön? Vad händer när man byggt ut Rotebro med cirka 4 000 lägenheter? Kommer de som bor i nybyggda studentläg­enheter i Sollentuna att ha tillgång till hallar om de vill syssla med olika sporter?

Eller är det möjligen så att det inte kommer att finnas någon mark kvar att bygga idrottshal­lar och annan infrastruk­tur på när bostadsexp­loatörerna fått sitt? Att kunna idrotta är en investerin­g i friskvård och gör också att vi mår bättre och presterar bättre.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? IDROTT. Vad händer när man byggt bostäder för 10 000 personer till vid Väsjön, undrar Bästa för Sollentuna.
FOTO: MOSTPHOTOS IDROTT. Vad händer när man byggt bostäder för 10 000 personer till vid Väsjön, undrar Bästa för Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden