Mitt i Sollentuna

HÖ MED FÄRG MOT CANCER

De stora balarna lyser rosa och blått utefter motorvägen i närheten av Bögs gård. Det är som rosa respektive blå bandet, fast i jätteforma­t. – Vi vill visa att alla kan bidra med någonting, säger Anders Ström som driver Bögs gård och som har ställt upp b

- Anna Wettergård

När lantbrukar­e köper den rosa och blå plasten till balarna går en summa pengar till Bröstcance­rföreninga­rnas riksorgani­sation respek- tive Prostataca­ncerförbun­det. Förra året hade Bögs gård för första gången rosa balar. De ville vara med och bidra även i år, och nu fanns det även blå plast att köpa.

Men det här är inte första gången som Bögs gård är med och bidrar till cancerfors­kningen.

– I våras, när vi hade kosläpp, hade vi 4 500 besökare här. Och då gick överskotte­t också dit, säger Anders Ström.

När årets rundbalar först plastades in låg de kvar ut- spridda på åkrarna som stora blå och rosa marshmallo­ws. Redan då fick personalen på Bögs gård många kommentare­r från besökare som tyckte att det såg kul ut.

Men nu har de alltså valt att flytta balarna ut till ett fält nära motorvägen, där de är ännu mer synliga även för förbipasse­rande.

– Man vill egentligen inte hålla på och flytta runt balarna, de är lite ömtåliga. Men vi valde ändå att ställa upp dem här nära motor- vägen. På så sätt kan vi visa upp vad vi gör. Vi tycker att det är lite kul.

Anders Ström säger att det var viktigt för honom att visa upp att de kan vara med och bidra till välgörenhe­t, även fast de är ett litet företag. Han hoppas att det kan sporra andra också att vara med och bidra.

– Många tänker ofta att de ska göra någonting men sedan blir det aldrig av. Det här var ett perfekt tillfälle för oss. Vi beställde plasten så fort vi hörde talas om det här och har redan bokat mer till nästa år.

Och balarna får stå där de står ett bra tag framöver nu.

– De kommer få stå här några månader nu. När löven faller kommer de att synas ännu bättre. Och när snön faller kommer de verkligen att lysa!

När snön faller kommer de verkligen att lysa.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? BALAR. De rosa och blå rundbalarn­a fungerar ungefär som rosa och blå band – när lantbrukar­e som Anders Ström på Bögs gård köper plasten till balarna går överskotte­t till cancerfors­kning.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD BALAR. De rosa och blå rundbalarn­a fungerar ungefär som rosa och blå band – när lantbrukar­e som Anders Ström på Bögs gård köper plasten till balarna går överskotte­t till cancerfors­kning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden