Mitt i Sollentuna

550 pix i p-böter när SM gick på Vallen

- Sören Monvall

23–25 augusti pågick SM på Sollentuna­vallen. Fredag tog jag bilen dit. Infarten till Arenavägen var avstängd med rödvitt plastband. En vakt fanns som meddelade att parkeringe­n var full. Jag sa att jag såg en tom plats och fick åka in. På fråga svarade han: ”Gratis efter fem”. Klockan var runt 17 och jag sms-betalade och fick besked om att jag fick stå till måndag morgon.

Lördag gjorde jag ett nytt besök. Ingen vakt. Rödvita band på backen. En tom plats innanför banden. Där ställde jag min bil och det var ju gratis enligt besked på fredag. När jag sent på lördagkväl­len lämnade tävlingarn­a fanns en pbot på min bil. Kostnad 550 kronor.

När föreningen och kommunen får arrangera SM och får gratis tv-tid kan man ställa följande krav:

1. Skylta så att vi som inte bor i kommunen lättare hittar till tävlingarn­a. (Jag såg inte en enda skylt om SM.)

2. När vi anländer så är vi fokuserade på att komma in på tävlingarn­a och hinner inte springa runt och läsa alla små skyltar eller skaffa och läsa lokala trafikstad­gan. Sätt därför upp en stor anvisning om vad som gäller för bilparkeri­ng. (Jag trodde jag kunde lita på vakten och sms-biljetten men det gällde något annat på delar innanför de rödvita banden.

3. Betala tillbaka mina 550 kronor så kanske jag besöker Sollentuna­vallen vid senare tillfälle.

 ?? FOTO: BENGT JÖRNÅKER ?? FRIIDROTTS-SM. Lika med en p-bot för Sören Monvall.
FOTO: BENGT JÖRNÅKER FRIIDROTTS-SM. Lika med en p-bot för Sören Monvall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden