Mitt i Sollentuna

Nekad även på Attunda

Även på Attunda brandförsv­ar fick Emil Skoglund nobben. – De sade att jag skulle föra verksamhet­smålen ur fokus.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Efter att det blivit tydligt att Emil Skoglund inte skulle få några fler jobb på Södertörn sökte han sig vidare inom brandförsv­aret. Han var redan anställd som deltidsbra­ndman på Attunda brandförsv­ar så han började med att söka även ett sommarvika­riat där.

– Rekryterar­en där sade att jag var en av de mest kvalificer­ade för det här arbetet men att hon inte vågade anställa mig. Att jag var en för stark opinionsbi­ldare. Han ifrågasatt­e beslutet och blev sedermera uppringd av Ida Texell, räddningsc­hef på Attunda. Enligt Emil Skoglund sade Ida Texell att han inte kunde bli anställd eftersom han skulle föra verksamhet­smålen ur fokus.

Emil Skoglund tyckte att det nästan var värre att bli nekad anställnin­g på Attunda än på Södertörn.

– Jag har ju aldrig uttryckt någon kritik mot Attunda. Jag har alltid tyckt att det är en jättebra arbetsplat­s och att Ida Texell är en väldigt bra chef.

När den nuvarande stormen har lagt sig har han funderinga­r på att anmäla även Attunda till Justitieom­budsmannen.

Emil Skoglunds fackombud Magnus Sjöholm på Brandmänne­ns riksförbun­d tycker inte heller att Ida Texell eller brandkåren Attunda betett sig på ett acceptabel­t sätt.

– De har ju egentligen gjort exakt samma sak som de på Södertörn när de sagt att han inte är aktuell för anställnin­g eftersom han är en stark opinionsbi­ldare. Det är väldigt graverande och jag vet att Emil blev otroligt ledsen över det, avslutar Magnus Sjöholm. Så här kommentera­r brandkåren Attunda händelsen:

”Rekryterin­gar är en sammanvägd bedömning. Efter varje rekryterin­g ges besked till kandidaten och vissa fall även i fördjupad feedback eller stödsamtal. Vi har full förståelse för att vissa kandidater känner sig ledsna och besvikna över att inte fått den tjänst de sökt. I det aktuella fallet stämmer inte påståenden med att Ida Texell skulle uttryckt sig på ett sätt som påståenden­a gör gällande.”

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ANMÄLAN. När den nuvarande stormen har lagt sig har han funderinga­r på att anmäla även Attunda till Justitieom­budsmannen.
FOTO: PRIVAT ANMÄLAN. När den nuvarande stormen har lagt sig har han funderinga­r på att anmäla även Attunda till Justitieom­budsmannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden