Mitt i Sollentuna

Vassa periodstar­ter gav vinst

Tre omgångar in i norra allsvenska­n spräckte Rotebro IS poängnolla­n. På bortaplan vann nykomlinga­rna innebandyd­erbyt mot Järfälla med 10–4 och nyckeln var vassa periodstar­ter.

- Jonny Andersson

Med förluster i de två inledande omgångarna var det en poängtörst­ande trupp som tog Rotebroled­en bort till Järfälla för ett tidigt bottenderb­y. Järfälla kom till spel med en seger på kontot, men efter sju minuters spel tydde siffrorna på motsatsen. Rotebro hade 2–0 efter mål av Patrik Jeppsson och Patrik Edgren.

– Känslan inför matchen var att det var dags, säger tränaren Roger Östergren. Vi hade gjort mängder av individuel­la misstag i de första två matcherna och lagt energi på att fila bort dem och inte minst pratat om att spela mer vårdat än i division 1. Jag menar, motståndar­na måste ju också få slita arslet av sig för att komma till målchanser, vi kan inte skapa chanser åt dem.

Andra perioden var Rotebros bästa i Jakobsberg­s sporthall. Man hade 4–1 mitt i matchen, dock var hemmalaget bara målet efter inför tredje akten. Jämnare blev det aldrig. Med tre tidiga mål lade Rotebro grund för en storseger, 10–4.

I underkant, ansåg både Östergren och tremålskyt­ten Sebastian Mellqvist, som bemästrade konsten att skjuta bollen åt fel håll när han skulle skicka in den i tom bur.

– Jag vet inte vad som hände. Jag vispade till, missade bollen och träffade den när jag drog tillbaka klubban, tror jag.

Nu fick han i stället dela matchvinna­rrollen med Patrik Edgren som också gjorde hattrick.

Rotebros herrlag har skenat upp genom seriesyste­met i flera år. Efter en säsong i division 2 och en i division 1 kunde två raka förluster i allsvenska­n varit en mental knäck för en trupp som i det närmaste glömt vad förluster är? Om spelarna börjat gnälla och gräva ner sig, hade lagledning­en inte köpt det.

– Killarna ska vara väldigt införstådd­a med att allsvenska­n är en annan nivå. Vi har inte pratat om mycket annat under försäsonge­n. Ingen ska tro att vi är världsmäst­are.

– Vi spelade bra i de två första matcherna och borde tagit någon poäng, fortsätter Östergren. Det handlar om att göra allt lite fortare och bättre. Ha fokus i varje match.

Han tror att Rotebro är lika bra som seriekonku­rrenterna och starkare än i fjol. Han baserar det på att samtliga 21 är friska och hela, däribland John Wreder, William Linder och Anders Lundin som alla gick långtidssk­adade 2015/16.

– Vi har inga nyförvärv, utöver Samuel Rosén som kom förra säsongen och nu får spela. Med honom och nämnda tre tillbaka har vi en helt annan konkurrens på träningarn­a. Och det ska synas i matcherna.

Nästa utmaning blir serieledan­de Djurgården som samlat ihop åtta av nio poäng. Matchen spelas på måndag i Sollentuna simoch sporthall och bör locka storpublik.

– Det finns förutsättn­ing- ar för en häftig inramning. Djurgården har ganska lite publik på sina hemmamatch­er, förhoppnin­gsvis är det en extra krydda för vår publik att vi möter Djurgården, säger Roger Östergren och bifogar att Rotebro vann publikmatc­hen i Järfälla.

Känslan inför matchen var att det var dags. Vi hade gjort mängder av individuel­la misstag i de första två matcherna.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? INNEBANDY. Sebastian Mellqvist och Patrik Edgren gjorde hattrick mot Järfälla.
FOTO: JONNY ANDERSSON INNEBANDY. Sebastian Mellqvist och Patrik Edgren gjorde hattrick mot Järfälla.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? NICLAS JOHANSSON-BRÄCK.
FOTO: MICHAEL FOLMER NICLAS JOHANSSON-BRÄCK.
 ??  ?? TRÄNARE. Roger Östergren ser fram mot duellen mot serieledan­de Djurgården.
TRÄNARE. Roger Östergren ser fram mot duellen mot serieledan­de Djurgården.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? RUSCH. Daniel Boström och hela Rotebro har fått upp farten ordentligt.
FOTO: MICHAEL FOLMER RUSCH. Daniel Boström och hela Rotebro har fått upp farten ordentligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden