Mitt i Sollentuna

SHALALALA SOLLENTUNA!

Sollentuna FK:s herrlag skriver fotbollshi­storia. Laget kliver upp i division 1, det stod klart efter hemmamatch­en mot Håbo FF. – Det känns fantastisk och är svårt att hitta en beskrivnin­g för. Det är något vi kämpat länge för, säger Mikael Thorstenss­on,

- Felicia Karlsson

Det är svårt att vinna en serie så det är vi stolta över.

Efter en mycket stark första halvlek och ledning 4-0, slutade matchen mot Håbo till slut 5-1. Och för första gången någonsin äntrar ett Sollentuna­lag division 1.

– Det var en väldigt bra match, med det perfekta avgörandet på hemmaplan, mycket publik och många snygga mål. Vi var värdiga vinnare och det var en fantastisk lördag på Sollentuna­vallen, säger Mikael Thorstenss­on.

Det blev fest i omklädning­srummet efter matchen. Laget bar in tränarna i duschen, hoppade runt och sjöng segersång som ekade ”Shalalala”. Sedan fortsatte firandet på restaurang inne i stan.

– Många var nog ute hela natten och firade, säger Mikael Torstensso­n, vars lycka hörs i hans skratt när han pratar om händelsen.

Sollentuna FK har de senaste säsongerna balanserat på mållinjen för division 1, men stått kvar i toppen i division 2.

– Det är skönt att äntligen ta steget till division 1 och det är svårt att vinna en serie så det är vi stolta över.

– Vi har haft den bästa truppen, som är hängivna och ambitiösa. Vi har tränat och kämpat hårt, vi har också behållit tränarna från förra säsongen och byggt en kontinuite­t i ledarskape­t.

Redan nu påbörjas planeringe­n inför nästa säsong. Hela november ska laget träna, sedan tar de en paus i december för att köra igång i januari.

– Det kommer vara en utmaning att göra en bra säsong i division 1.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STORVINST. En storvinst med 5-1 blev det perfekta avslutet för Sollentuna FK som nu avancerar upp i division 1.
FOTO: PRIVAT STORVINST. En storvinst med 5-1 blev det perfekta avslutet för Sollentuna FK som nu avancerar upp i division 1.
 ?? FOTO: THURE EKVALL ?? HÅRT. Killarna har tränat hårt för att kunna nå målet. Här samlas de på träningen inför sista matchen mot Håbo.
FOTO: THURE EKVALL HÅRT. Killarna har tränat hårt för att kunna nå målet. Här samlas de på träningen inför sista matchen mot Håbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden