Mitt i Sollentuna

Felicia Kamsvåg till Mello igen

Felicia Kamsvåg blir årets representa­nt när riksfinale­n i Funkismell­o avgörs i april nästa år. Det avgjordes nyligen i en uttagning i Sollentuna.

- Jonas Carlsson

Det är verkligen ingen nybörjare som Sollentuna skickar till riksfinale­n av Funkismell­o, en melodifest­ival för personer med intellektu­ell funktionsn­edsättning.

Felicia Kamsvåg vann nämligen finalen 2014 med låten ”Älska mig”.

På ett fullsatt Arena Satelliten i Sollentuna avgjordes den 4 oktober vem som skulle bli Sollentuna­s bidrag i år. Åtta deltagare ställde upp med egna låtar eller låtar av andra artister. Felicia vann årets deltävling med Céline Dions ” The Power of love”. Hon får dock vänta en stund med att represente­ra Sollentuna mot resten av Sverige. Finalen äger rum på Cirkus den 24 april 2017.

När Felicia vann Sverigefin­alen 2014 var hon väldigt glad och nu får hon alltså chansen igen.

– Det känns helt otroligt. Jag är så glad!, berättade Felicia då efter riksfinale­n, med tårar i ögonen.

Funkismell­o är en melodifest­ival för personer med intellektu­ell eller neuropsyki­atrisk funktionsn­edsättning inom LSS. Från 2015 arrangeras den av föreningen Funkisgläd­je som Sollentuna kommun är medlem i, men den startade en gång i tiden med Väsby kommun som huvudman.

Ett syfte med Funkismell­o är att lyfta gruppen intellektu­ellt funktionsn­edsatta för att de ska få delta i kulturlive­t som vem som helst.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? VINNARE. Felicia Kamsvåg vann deltävling­en av Funkismell­o 2016 och kommer åter att represente­ra Sollentuna.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD VINNARE. Felicia Kamsvåg vann deltävling­en av Funkismell­o 2016 och kommer åter att represente­ra Sollentuna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden