Mitt i Sollentuna

Philip spelade varje minut

- Anders Ekström

Töjnansone­n Philip Wiström har varit en viktig kugge för IK Frej hela året – och spelade varje möjlig matchminut i Superettan.

– Jag har utvecklats i takt med laget och varit ordinarie hela tiden. Det har gjort att jag växt med uppgiften, säger han om sin säsong.

Varje möjlig match, aldrig utbytt och 29 matcher från start. Förutom en match då han var avstängd har Philip Wiström spelat varenda minut för Täby kyrkbylage­t IK Frej. Ett Frej som hamnade i nedre mitten av Superettan. Förra säsongen fick de kvala sig kvar.

– Vi tog stora kliv detta år. Jag tycker att vi fann en identitet och ett eget spel. Dessutom tog vi poäng av alla tre topplagen i år. Det känns inspireran­de att bygga vidare med detta lag, säger 24-åringen från Töjnan.

Han började säsongen på vänsterbac­ken, men blev mittback under hösten. Nu när säsongen kan sammanfatt­as, IK Frej blev tionde lag, kan Philip Wiström konstatera att han spelat varje möjlig matchminut för det gulsvarta Täbylaget.

– Jag har utvecklats i takt med laget och varit ordinarie hela tiden. Det har gjort att jag växt med uppgiften.

– Ett kvitto på att tränarna tror och litar på mig. Det känns bra att ha fått det ansvaret.

Kontraktet med Frej sträcker sig även över nästa år.

– Det känns inspireran­de och kul. Det ska bli intressant att se om vi kan ta nästa kliv i utveckling­en. Vi har goda möjlighete­r till det.

Philip är fostrad i Turebergs IF och har även spelat en dryg säsong i Sollentuna Uniteds A-lag. Han gläds över Sollentuna framgångar.

– Riktigt kul att det gick så bra för dem! Bra för fotbollen i Sollentuna.

På sikt vill gärna den 24-åriga försvarare­n ta sig upp i Allsvenska­n.

– Jag vill spela så högt som möjligt. Allsvenska­n är både ett rimligt och troligt mål, och mitt nästa steg. Men jag behöver mera rutin och erfarenhet, samtidigt fortsatta att vara ordinarie. Så fortsätter jag att vara det kan jag vara redo på sikt.

Förutom Philip i IK Frej spelade även Jens Jacobsson, från Viby, i Superettan. Den 26-åriga mittfältar­en gjorde tolv matcher (ett mål) för tabellsexa­n Åtvidaberg­s FF.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TIMO PETER GRONLUND ?? ORDINARIE. Philip (i gulsvart) gjorde två mål och assist för IK Frej 2016. Här i kamp med IFK Göteborgs Martin Smedberg Dalence i en cupmatch.
FOTO: TIMO PETER GRONLUND ORDINARIE. Philip (i gulsvart) gjorde två mål och assist för IK Frej 2016. Här i kamp med IFK Göteborgs Martin Smedberg Dalence i en cupmatch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden