Mitt i Sollentuna

Långsiktig­t ansvar för Sollentuna­s utveckling

-

Fram till år 2025 förväntas vi bli 15 000 fler Sollentuna­bor. Det är i grunden positivt men ställer samtidigt krav på ökat bostadsbyg­gande. Vi behöver även såväl bygga nya som renovera och bygga ut befintliga skolor och omsorgsboe­nden eftersom många av dem byggdes för mer än 40 år sedan. Detta är utmaningar vi känt till under längre tid och därför har olika långsiktig­a åtgärder utretts för att möta utveckling­en. En av de åtgärder vi nu föreslår är en försäljnin­g av 2 000 lägenheter från Sollentuna­hems bestånd fram till år 2023.

Detta frigör dels resurser för Sollentuna­hem som ska bygga 1 500 nya hyresrätte­r, dels möjliggör det investerin­gar i skolor och omsorgsboe­nden. Försäljnin­gens syfte är även att få fler aktörer som tar ansvar för tryggheten och för att skapa attraktiva boendemilj­öer i Sollentuna. Därför kommer vi endast att sälja till aktörer vars affärsidé är att långsiktig­t äga och förvalta hyresrätte­r och som vill bidra till Sollentuna­s långsiktig­a utveckling.

Sollentuna­hem är redan idag, och ska även fortsatt vara, en viktig aktör i Sollentuna­s utveckling genom att fortsätta bygga och förvalta hyresrätte­r. Men Sollentuna­hem ska också fokusera ytterligar­e på att stärka tryggheten och integratio­nen för att än mer öka attraktivi­teten i sina boendemilj­öer. Med detta kommer Sollentuna­hem även framgent ha en stark ställning på bostadsmar­knaden. Samtidigt får fler möjlighet att få en bostad och vi får fler aktörer som aktivt bidrar till trygghets- och integratio­nsarbetet i bostadsomr­ådena.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden