Mitt i Sollentuna

Fahrbring kvalade sig kvar på Europatour­en

Bäst när det väl gällde. Efter en resultatmä­ssigt svag säsong var Jens Fahrbring tvungen att kvala sig kvar på Europatour­en. Väl i Q-school visade 32-åringen klass – och klarade kvalspelet galant.

- Anders Ekström

Debutsäson­gen på Europatour­en blev jobbig för Jens Fahrbring.

– Året har varit extremt jobbigt, jag har inte riktigt mått bra på golfbanan. När säsongen började var jag inne i en förändring­sprocess. Jag ville förändra mycket på en gång men det slog lite knut och jag tappade glädjen, säger Jens Fahrbring.

Men på hösten hittade 32-åringen från Sollentuna formen. I säsongens sista Europa t o ur tävling i Portugal kom h andelad tolva. Med bra och nyfunnet självförtr­oende tog han sig an kvalet för fortsatt tourstatus.

– Det var viktigt att komma in med bra självförtr­oende i kvalet. i förkvalet (steg 2) var jag magsjuk, så det var extremt skönt att klara det ändå.

Det gällde att prestera i sex rundor i det efterfölja­nde steg 3-kvalet. En vanlig tävling brukar annars vara fyra varv.

– Speciellt att spela sex varv, det gällde att vara nollställd inför varje slag. Jag kände att jag hade inget att förlora, jag mådde bra och det var kul att spela. Man brukar verkligen inte ha roligt på ett kval annars. Det var en häftig känsla.

– Sista varvet hann man såklart tänka en massa dåliga tankar, men jag lyckades få till det ändå. Men anspänning­en var stor, jag är fortfarand­e trött nu en dryg vecka senare.

Sollentuna GK-spelaren gjorde ett starkt kval (Q-school), i spanska Girona, och slutade delad femma. Det räckte till att få ett tourkort med fulla rättighete­r nästa säsong.

– Det känns extremt bra med tanke på hur året sett ut. Jag vände trenden sista månaderna och fick till spelet.

Säsongen börjar redan nästa vecka. Men därefter väntar välförtjän­t vila.

– Det känns bra att få en chans till på touren. Jag måste fortsätta tro på det jag gör och våga ta plats. Det viktigaste är att det är kul att spela.

 ?? FOTO: GÖRAN SÖDERQVIST ?? KVAR. Efter en stark avslutning på 2016 så spelar Jens Fahrbring på Europatour­en även 2017.
FOTO: GÖRAN SÖDERQVIST KVAR. Efter en stark avslutning på 2016 så spelar Jens Fahrbring på Europatour­en även 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden