Mitt i Sollentuna

Många glädjeämne­n trots andraplats­en

Det blev till slut en andraplats i Division 1-spelet för HIK. Trots att bandygänge­t inte hann i kapp vinnaren GT/76, fanns det många glädjeämne­n från säsongen. – Vi har blivit bättre och bättre, säger tränaren ”Nisse” Karlsson.

- Anders Ekström

Det var början på säsongen som ställde till det. Två förluster på de första fyra matcherna gjorde att Helenelund­s IK låg efter redan från start.

Trots en fin vinstsvit på tolv raka segrar (!) därefter, låg söderortsg­änget GT/76 före hela säsongen. När sedan storsatsan­de och nyrika AIK slog Lunden i början på februari, ja då var loppet om förstaplat­sen kört. Det blev till slut en fin andraplats för bandyherra­rna.

– I backspegel­n var förlustern­a i början ödesdigra, så jämn var toppen i serien. De insatserna vi gjorde då var inte okej och vi spelade dåligt, säger Nils-Olof Karlsson som klev in som HIK-tränare igen inför säsongen. GT/ 76 vann till slut Division 1 östra med fyra poäng. Därmed tog de den enda kval- platsen till Allsvenska­n, ett kval som pågår i skrivande stund.

– De vann rättvist. GT var jämnare än vi, hade ett högre tempo och vann båda de inbördes mötena, fortsätter ”Nisse” Karlsson som gör sin tredje tränarvänd­a i Lunden. Trots att HIK inte nådde ända fram, så finns det många glädjeämne­n med säsongen. Nisse menar att den taktiska förmågan att byta spelsystem, en bra forechecki­ng och hörnorna var mycket bra. Dessutom uppspelen och överflytt av försvaret.

– Jag är nöjd, absolut. Jag har inte haft några fler förväntnin­gar än de vi klarat av. Överlag en positiv och trivsam säsong, med en god stämning som bara blev bättre ju längre säsongen led. Ytterligar­e ljusglimta­r var att Micke Andersson lyckades vinna skytteliga­n. Med sina 51 mål vann han klart före tvåan på 38 pytsar.

Därmed har den 31-åriga dalmasen gjort över 100 mål under sin andra, drygt fyraåriga, sejour i Lunden.

– Det märktes tidigt att han var riktigt vältränad. Han betydde jättemycke­t för laget och gjorde även 17 assist. Det är alltid kul att ha en spelare som öser in mål, fortsätter Karlsson som även fick se sin hårdföra back Jacob Schlyter vinna utvisnings­ligan.

– Han hade 70 minuter mer än tvåan. Men trots de många utvisninga­rna var ”Jacke” vår klart bästa försvarssp­elare. Dessutom vann HIK publikliga­n, med ett snitt på 84 personer.

– Jätterolig­t! Det är överlag lite publik i serien, så det känns trivsamt att vi ändå lyckades locka publiken till Vallen.

Just nu håller ledningen på att kolla över läget inför nästa säsong. Stort fokus ligger på att behålla laget intakt.

 ??  ?? Nils-Olof Karlsson.
Nils-Olof Karlsson.
 ?? FOTO: BENGT JÖRNÅKER ?? ETTA. Micke Andersson, 31, i HIK vann skytteliga­n i Division 1 östra med 51 inprickade mål.
FOTO: BENGT JÖRNÅKER ETTA. Micke Andersson, 31, i HIK vann skytteliga­n i Division 1 östra med 51 inprickade mål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden