Mitt i Sollentuna

Är majoritete­ns politik alltid den bästa?

-

Varför avslås opposition­ens alla motioner i kommunfull­mäktige (KF)? Det kvittar hur bra de är. Den enda motion i KF som har gått igenom från opposition­en gäller socialdemo­kraternas motion om raketer på nyårsafton! Annars har det lagts en mängd bra motioner från flera opposition­spartier.

Vi kan se på våra egna, vi har lagt motioner om att förbjuda plastpåsar i butikerna (havet och fiskarna tar stryk), att barn i grundskola­n ska ha idrott varje dag (forskning visar att barnens resultat blir mycket bättre, framför allt pojkarnas). Man har även sagt nej till vår motion om att fylla igen utdikade torvmossar (väldigt mycket koldioxid kommer ut i luften när de är utdikade). En annan har rört snöhanteri­ng.

Vi har också lagt en motion om utbyggnad av simhallen med extra varmvatten­bassäng. Här finns inte utrymme att räkna upp allt.

Vi kan bara konstatera att när vi lade en motion om växtbäddar i Edsviken för att rena smutsigt dagvatten så sågades den ner till anklarna. Ett år senare dök vårt förslag upp i majoritete­ns presentati­on av deras vattenpoli­tiken.

Vi blir uppriktigt förvånade! Varför ska vi lägga ner timmar varje månad på att läsa in material och skriva motioner, göra interpella­tioner när ändå ingenting faller i god jord? Är det så här vi vill att politik i Sollentuna ska bedrivas? Är detta demokrati?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden