Mitt i Sollentuna

De stortrivs i Kulturskol­ans nya lokaler i Edsberg

På lördagen invigdes äntligen Kulturskol­ans nya lokaler i Edsberg. Vi i Sollentuna tog ett snack med några av eleverna om hur de trivs i lokalerna.

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

15-åriga Maria Sorelius har varit elev på Kulturskol­an sedan hon var åtta år och har således följt med förändring­en sedan flytten till de nya lokalerna.

– Utrymmet ger bra energi. Det är väldigt livligt och alltid något som händer. Fast det är stort är alla ganska nära varandra, säger teaterelev­en Maria Sorelius.

13-åriga Arvid Brommesson har tidigare spelat cello och går nu teater samt ska snart börja spela elbas. Han känner att Kulturskol­an som institutio­n har givit honom mycket.

– Jag gillar möjlighete­rna här. Kulturskol­an är ett bra ställe för mig att hitta någonting, menar Arvid Brommesson. Han utvecklar resonemang­et. – Det är en bra atmosfär här för den konstrukti­va och kreativa hjärnan, säger han. Under själva invigninge­n på lördagen var stämningen på topp. Mycket folk hade samlats och kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Magnus Ramstrand (KD) var på plats för att klippa invignings­bandet. Han passade på att uppmärksam­ma alla som på olika sätt bidrar till Kulturskol­ans existens. – Jag vill hylla er som är lärare här och jag önskar er stort lycka till i ert ar- bete. Ni föräldrar gör också mycket för att stötta skolan, sade Magnus Ramstrand under invignings­talet.

En som också talade var kulturskol­echefen Thomas Näslund. Han är glad över att Kulturskol­an fått nya lokaler som är väldigt rymliga. Han visar oss teatersalo­ngen.

– Detta har blivit vårt hjärta. Det har blivit så mycket framträdan­den här, säger han.

Elever sjöng och spelade instrument under invigninge­n. Till och med bildlärare­n Lotta Ekholm visade prov på en fanfar och klargjorde att hon hade fler kulturella talanger än enbart bild.

Tidigare var Kulturskol­ans aktivitete­r utspridda över hela Sollentuna kommun. Med de nya lokalerna samlas flera olika kulturella discipline­r under samma tak, även om verksamhet också finns på andra skolor. I huvudanläg­gningen på Rudbecks väg 143E finns Sollentuna­s första fasta teatersalo­ng, en orkestersa­l, en kulturbiog­raf och flera ytor för dans. Kulturskol­an som sådan fyller i år 70 år.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? TRIVS. Maria Sorelius och Arvid Brommesson gillar de nya lokalerna.
FOTO: JONAS CARLSSON TRIVS. Maria Sorelius och Arvid Brommesson gillar de nya lokalerna.
 ??  ?? BLÅS. Underhålln­ing under invigninge­n.
BLÅS. Underhålln­ing under invigninge­n.
 ??  ?? INVIGER. Magnus Ramstrand klippte banden.
INVIGER. Magnus Ramstrand klippte banden.
 ??  ?? FANFAR. Bildlärare­n Lotta Ekholm visar prov på ännu en talang.
FANFAR. Bildlärare­n Lotta Ekholm visar prov på ännu en talang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden