Mitt i Sollentuna

Grillarna färre – men en är ny

En efter en har Sollentuna­s klassiska grillkiosk­er försvunnit. Men i Breddens industriom­råde har en ny aktör öppnat. Infragrill­en erbjuder en bred grillmeny, stora matportion­er och en fräsch lokal.

- Lunchpatru­llen

Infragrill­en öppnade så sent som i mars och ligger på Bergkällav­ägen, huvudvägen genom Breddens industriom­råde. Hit går den som vill ha sig en rejäl hamburgert­allrik eller kebab till lunch.

Lokalen är fräsch och har plats för många sittande trots att den ser så liten ut. Visst är utsikten över parkerings­platsen inte den vackraste, men det kompensera­s till del av det glada påskpyntet i fönstren och av vetska- pen att det bjuds på påskgodis till kaffet.

Till Infragrill­en går man för att bli mätt och belåten. Vi provar en klassisk 90 grams hamburgare med strips. Den är god men har vid serveringe­n hunnit bli lite sval. Den får omdömet ”väldigt, väldigt mättande” och stripsen får högt betyg av våra testare.

– Stripsen hade legat exakt rätt tid i fritösen och var helt perfekta. Vi provar även fiskburgar­en, som får tummen upp. – Den var god; krispig på utsidan och lagom tillagad inuti. Det var lite väl mycket sås, men det är en smaksak. Jag är också mycket glad över grillkrydd­an som stod på bordet så att man kunde pudra på själv.

Falafeltal­lriken är även den mättande, även om falafeln i sig är torr och lite tråkig. Potatismos­et får dock gott betyg; det är hemlagat. Sammantage­t är Infragrill­en en trevlig och mättande lunchupple­velse.

– Det var trevligt att gå på grill, det gör jag inte så ofta. Det kändes fräscht. Kanske för att den är nyöppnad.

 ??  ??
 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? FISKBURGAR­E. Med perfekt krispighet.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN FISKBURGAR­E. Med perfekt krispighet.
 ??  ?? FALAFEL. Med hemlagat potatismos, vitlökssås och sallad.
FALAFEL. Med hemlagat potatismos, vitlökssås och sallad.
 ??  ?? NYÖPPNAD. Infragrill­en i Breddens industriom­råde.
NYÖPPNAD. Infragrill­en i Breddens industriom­råde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden