Mitt i Sollentuna

VETERAN SER FRAM EMOT ETTAN

Efter många års försök gick det äntligen hela vägen förra säsongen. Nu väntar en helt ny nivå för Sollentuna FK:s fotbollshe­rrar: erkänt tuffa Division 1 norra. – Sollentuna ska ha ett lag i Ettan och det vore kul om vi etablerar oss där, säger mittfälta

- Anders Ekström

Vi ska spetsa till alla bitar nu i sluttampen.

Det var samma visa flera år i rad. Sollentuna FK, tidigare United, hade höga målsättnin­gar och siktade i princip alltid på att gå upp. Men det lyckades icke. Mycket på grund av stor spelaromsä­ttning mellan säsongerna.

Men sedan Christer Mattiasson kom in 2015 fick laget stadga och kontinuite­t. Det gav resultat tämligen omgående. Tredjeplat­s 2015, och året efter serieseger och avancemang uppåt. Målet var nått.

– Vi avslutade 2015 bra och förlorade då bara en av de sista 17 matcherna. Därefter kunde vi behålla grundstomm­en i laget, samtidigt som vi spetsade till det. Vi behövde inte börja om från noll förra året, berättar huvudträna­ren Christer Mattiasson.

Mittfältar­en Kalle Ramsell håller med.

– Vi har alltid haft bra lag och var ofta topptippad­e. Men spelare försvann av olika anledninga­r, men när stommen fick vara kvar så tog vi steget upp, berättar den 27-åriga Rotebroson­en.

– Man var svinglad, men kände ändå mest lättnad. Äntligen, liksom.

Kalle Ramsell vet vad han talar om. Han påbörjar nu sin sjunde säsong i a-laget, efter flytten från moderklubb­en Rotebro IS, och varit med på hela resan.

Nu väntar alltså Division 1 norra, Sveriges tredje högsta division. En helt ny nivå för SFK.

– Att få möta nya lag och se nya platser ska bli jäkligt roligt. Sollentuna ska ha ett lag i Ettan och det vore kul om vi etablerar oss där, säger Kalle Ramsell som tillsamman­s med Micke Thor- stensson är äldst i laget.

– Jag har faktisk inte tänkt på det så mycket. Men jag ska ta ansvar så gott jag kan. Supporta de yngre och pusha.

Den så viktiga stommen är alltså kvar och sex nyförvärv har tillkommit. De flesta spelade även dem i Division 2 förra året. Huvudträna­ren är nöjd med tillskotte­n.

– De har tillfört massor och spetsat till det. Vi är jättenöjda. Dessutom har vi utökat ledarteame­t. Flera ögon är bra för lagets utveckling, säger ”Kitten” Mattiasson.

Det finns både spets och bredd i laget. Två spelare på varje plats. Men oavsett spelare på pappret, är det laget och kollektive­t som ska göra det.

– Vår styrka var att kriga för varann och att vi har ett starkt kollektiv. Jag tycker vi har en bra mix av spelare där alla håller nivån. Att hålla uppe moralen är det som ger resultat i längden, säger Kalle Ramsell och fortsätter.

– Håller vi ihop kollektive­t och laget så kan det absolut gå bra i år.

Bara ett fåtal i laget har varit med på denna nivå tidigare, men Mattiasson tror hårt på sitt lag.

– Vi har många hungriga och målmedvetn­a spelare. Det är en väldigt bra grupp som vi tror hårt på. Det är bra kapacitet i gruppen och som höjts med mer konkurrens. Jag tror även att många kan höja sig ytterligar­e, säger huvudträna­ren.

Premiären är bara en dryg vecka bort, då Enskede IK väntar borta på söndag (16/4).

Under året väntar lag som Västerås, Brage och Assyris- ka. Men inget tydligt mål för säsongen är satt än.

– Vi vill vinna varje match, det finns inget annat för mig. Men vi tar en match i taget, bryta ner säsongen i mindre delar. Det känns inspireran­de och jag ser fram emot premiären. säger Mattiasson.

Är ni redo?

– Inte just nu, men vid matchstart på söndag är vi det. Vi ska spetsa till alla bitar nu i sluttampen.

 ??  ??
 ?? FOTO:ANDERS EKSTRÖM ?? VETERAN. Trots att han bara är 27 år är Kalle Ramsell lagets näst äldsta spelare. Ett ungt Sollentuna FK börjar Division 1 norra nästa helg.
FOTO:ANDERS EKSTRÖM VETERAN. Trots att han bara är 27 år är Kalle Ramsell lagets näst äldsta spelare. Ett ungt Sollentuna FK börjar Division 1 norra nästa helg.
 ??  ?? Tränare Christer Mattiasson.
Tränare Christer Mattiasson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden