Mitt i Sollentuna

En Seger att ta sig upp i Superettan

I det tysta har Albin Seger kämpat sig hela vägen upp till Superettan. Efter flera inhopp tidigare i år, fick han nyligen spela sin första match från start i IFK Värnamo.

- Anders Ekström

Det finns

olika vägar att nå elitfotbol­len. Att spela i en större välkänd klubb är en kurs att ta, bli ungdomspro­ffs en annan. En tredje väg är att börja spela seniorfotb­oll tidigt. Albin Seger valde den sistnämnda.

Karriären startade i Edsbergs IF innan klubbfusio­nerna tog vid. Därpå spelade alltså Vaxmorason­en både för Sollentuna fotboll och United. Vid 17 års ålder klev han över till Djursholm. Men där blev sejouren kortvarig.

– Laget upplöstes efter bara en säsong. Därför gick jag till Bollstanäs SK i trean och spelade bland annat med de nuvarande SFK-spelarna Karelius och Sabetkar, berättar Albin Seger. Speltiden var

dock knapp i det då krisande laget från vår norra grannkommu­n. BSK åkte ur och Albin sökte sig vidare. Det blev därpå ett halvår i IFK Österåker i division 3, innan Täby värvade honom hösten 2014.

Men det var säsongen efter som genombrott­et skulle komma. Albin skrev då på för BKV Norrtälje i division 2. I samma serie spelade moderklubb­en Sollentuna FK.

– Ett bra steg uppåt och det var enkelt att komma in i gruppen. Jag gjorde en okej säsong, framför allt en stark höst, fortsätter 21-åringen som är uppvuxen i Kärrdal och Vaxmora (Tunberget). Hur var det att möta Sollentuna?

– Kul, såklart. Vi slog dem borta med 4-1 och sedan blev det 1-1 hemma på hösten. Det var roligt att vinna på Vallen mot ett bra lag.

Förra säsongen, 2015, var Norrtälje ett topplag. Med spelare som Emil Skogh (25 mål) och Brwa Pishdari (SFK i dag) gick laget bra och blev till sist fyra. Albin gjorde en bra säsong och drog till sig intressent­er.

– Jag fick kontakt med Värnamo under hösten och de såg mig i en cupmatch. Egentligen skulle jag tränat med dem under hösten, men fick lämna återbud eftersom jag var knäskadad.

I stället fick han vänta till nu i januari att provträna med smålänning­arna. Efter några starka träningar skrev Albin på ett 1 plus 1-årskontrak­t. Men starten blev motig. Ett brutet båtben höll honom borta från plan i tolv veckor. – Jag hade startat tre matcher på försäsonge­n, så det kändes tungt med skadan. Men jag har kämpat mig tillbaka och det har känts bättre och bättre ju längre säsongen gått.

Efter åtta inhopp så var det så dags för en startplats. Det blev 90 minuter i 1-1-matchen mot topplaget Dalkurd i mitten på augusti.

– Jättekul att få starta. Det är ju det man vill och jag var nöjd med min insats. Jag klarade av nivån, säger tvåvägsmit­tfältaren.

Även mot BP i söndags (förlust 1-2) spelade Albin från start och gjorde då även en assist. Hur trivs du i klubben?

– Jag trivs väldigt bra, både i Värnamo och klubben. Det är ett steg uppåt i proffsighe­t. Trots att det är en relativt liten klubb finns det bra ambitioner. Talangfabr­iken IFK

Värnamo ligger just nu nia i Superettan. Men det är bara två poäng ner till kvalstreck­et.

– Jag tror vi kommer klara det bra. Vi har en stark trupp och vi tror alla på en bra avslutning.

– Jag jobbar på och får förhoppnin­gsvis starta flera matcher. Eftersom det är första säsongen är det mycket se och lära för mig.

Det finns en option för ytterligar­e ett år i klubben och Albin vill gärna stanna. Längre än så ser inte 21-åringen från Sollentuna.

– Målet är att ta mig så långt som möjligt och jobba mig framåt. Men jag tar alltid ett år i taget.

”Jag trivs väldigt bra, både i Värnamo och klubben.”

 ?? FOTO: NICO EREMIDIS ?? PROTOKOLLE­T. I Albins Segers två matcher från start i Värnamo har han fått ett gult kort i varje match och gjort en assist.
FOTO: NICO EREMIDIS PROTOKOLLE­T. I Albins Segers två matcher från start i Värnamo har han fått ett gult kort i varje match och gjort en assist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden