Mitt i Sollentuna

Kampen om Fågelsångs­parken fortsätter

– Gissa om vi kommer att överklaga! Mica Wänseth är en av de drivande bakom protestern­a mot ersättning­sskolan. Hon har inga planer på att ge upp kampen.

-

har försökt påpeka att platsen inte är bra som skola och att det finns alternativ, säger Mica Wänseth.

Hon tycker att det finns mycket felaktighe­ter i kommunens hantering av Fågelsångs­frågan. Dels tycker hon att kommunen inte har utrett alternativ­en tillräck- ligt. Och att det finns flera problem med att placera en skola i parken.

– Parkerings­planerna är horribla. Det finns bara 24 platser, inklusive de som ska användas för hämtning och lämning. Man kan inte garantera en säker skolväg för skolbarnen. Och så är det bullrigt. Det finns andra ställen som hade passat mycket bättre för en ersättning­sskola. En annan anledning till att hon och de andra aktivister­na protestera­r så högljutt är att de vill ha kvar parken som park. Hon tror att skolelever­na kommer att sprida ut sig över hela parken, även om skolan bara tar upp en liten del av den.

– Det är många förskoleba­rn som brukar använda parken. De kan de ju inte göra om skolbarnen ska vara där.

– Och hur ska det gå för hundägare som vill rasta sina hundar i parken? Det kommer de ju inte heller att kunna göra om den ska användas som skolgård. Men än så länge är de inte beredda att ge upp, trots att det tillfällig­a bygglovet nu är beviljat.

– Vi har använt crowdfundi­ng och fått ihop till en bra advokat. Vi ska försöka få till ett prejudikat – att det ska ses som ett allmänintr­esse att kunna använda parken.

 ??  ??
 ?? FOTO: MICA WÄNSETH ?? MISSNÖJDA. Ebba Klaffert, till vänster i vit jacka, förstår inte hur den allmänna opinionen kan få väga så lätt när man bedömer vad som är ett allmänt intresse. Bernd Wohlgethan, till höger om henne, påpekar att den dåliga trafiklösn­ingen kommer bli...
FOTO: MICA WÄNSETH MISSNÖJDA. Ebba Klaffert, till vänster i vit jacka, förstår inte hur den allmänna opinionen kan få väga så lätt när man bedömer vad som är ett allmänt intresse. Bernd Wohlgethan, till höger om henne, påpekar att den dåliga trafiklösn­ingen kommer bli...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden