Mitt i Sollentuna

Sollentuna IBF startar även herrlag

Damlaget och juniorverk­samhet startade på allvar förra säsongen. Nu i höst har Sollentuna innebandyf­örening även dragit igång ett herrlag.

- Anders Ekström

Sollentuna IBF kom fram som en frisk fläkt förra sensommare­n i kommunen. Klubben bildades på pappret 2015 och drog sedan igång på allvar för ett drygt år sedan.

Och det har varit ett starkt första år.

Damlaget gick bra i divi- sion 3 och avancerade uppåt. Knatteverk­samheten var populär och lockade många nya till sporten. Nu startar klubben även ett herrlag. Det är ett tidigare lag från kommunen som bildar stommen.

– Det är herrlaget i Sollentuna IBK som går över till oss. De spelar för att ha kul men gjorde ett hästjobb med all organisati­on kring laget. Det tog mycket kraft från innebandyn, säger ordförande­n Johan Parnestig och fortsätter:

– Vi saknade ett herrlag och vi kan bidra med en bra organisati­on. Det var en bra ömsesidig lösning.

Sollentuna IBF försökte få SIBK:s plats i division 3. Men där sa förbundet nej.

– Man får inte ta över varandras serieplats­er och vi förstår det tänket. Grabbarna köpte läget och är sugna på att hjälpa vårt herrlag framåt, fortsätter Johan Parnestig.

Hittills har runt 13 spelare skrivit på för SIBF och fler är på väg in.

– Vårt mål är att etablera oss i seriespele­t och få en bra struktur. Grabbarna vill ju såklart uppåt i seriesyste­met igen och det vill vi med på sikt. Men det viktigaste i första skedet är att få till organisati­onen. För damlaget vankas division 2 i vinter. Givetvis en större utmaning än trean förra säsongen. Laget har tappat fem spelare men siktar på att fylla på i truppen innan premiären i september.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FEMMAN. Sollentuna IBF:s nya herrlag spelar i division 5 i vinter. Johan Parnestig (t v) och radarpartn­ern Magnus Engström är glada för klubbens nya lag.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FEMMAN. Sollentuna IBF:s nya herrlag spelar i division 5 i vinter. Johan Parnestig (t v) och radarpartn­ern Magnus Engström är glada för klubbens nya lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden