Mitt i Sollentuna

”Partipolit­ik i kyrkan exkluderar”

DEBATT. Allt fler inser att något behöver göras för att Svenska kyrkan ska förbli en bred och öppen folkkyrka. Genom att rösta på POSK kan en folkkyrka skapas där alla är välkomna att bidra till en levande och växande församling i Sollentuna.

- Bengt Nylander

Svenska kyrkan har 6,1 miljoner medlemmar, där alla oavsett kön, hudfärg, politisk uppfattnin­g, förmåga eller oförmåga ska vara välkomna att dela den gemenskap som Jesus gav oss för drygt 2 000 år sedan. Denna kraft är starkare än alla partiprogr­am tillsamman­s. Vår identitet som folkkyrka ska präglas av kreativite­t, öppenhet och mångfald, inte av politisk enfald. En kyrka som eftersträv­ar åsiktsgeme­nskap, exkluderar de medlemmar som inte omfamnar de politiska värderinga­r som för stunden styr.

Kyrkovalet är orimligt dyrt och har ett lågt valdeltaga­nde som ökar risken för att extrema partier kan få fotfäste. Du som oroas över att Svenska kyrkan, grundad av flyktingba­rnet Jesus, skall infiltrera­s av främlingsf­ientlighet, bör därför veta att det är just Socialdemo­kraterna, Centern och Borgerligt Alternativ som försvarar detta märkliga valsystem. POSK vill därför bryta partipolit­iseringen och införa ett bättre och billigare valsystem.

Vi vill att du som medlem, oavsett om du är en flitig kyrkobesök­are eller bara passivt gillar det Svenska kyrkan gör och står för, ska ha samma demokratis­ka rätt att påverka kyrkans framtid. Gud sorterar inte in människor i onda eller goda, rika eller fattiga, svenskfödd­a eller nyanlända, vänster-

Gud sorterar inte in människor i onda eller goda, rika eller fattiga.

partister eller moderater. Vi är alla bristfälli­ga. Vi är alla älskade. Hur Jesus mötte sjuka, prostituer­ade, präster och handelsmän var och är för många än i dag både radikalt och utmanade. Den utmaningen kvarstår, oavsett vad Socialdemo­kraterna, Centern eller Sverigedem­okraterna tycker om det.

Allt fler inser att något behöver göras för att Svenska kyrkan ska förbli en bred och öppen folkkyrka. POSK är därför idag den näst största nomine ringsgrupp­en i Sverige. I Sollentuna församling är vi störst och fick 46 procent av rösterna i förra kyrkovalet. Genom att rösta på POSK kan en folkkyrka skapas där alla är välkomna att bidra till en levande och växande församling. Vi ser också till att fler unga får plats i de beslutande organen. POSK arbetar för att göra din kyrka ännu bättre!

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS LUNDBERG ?? Bengt Nylander.
FOTO: ANDERS LUNDBERG Bengt Nylander.
 ?? ILLUSTRATI­ON: JAN-ERIK ANDER © POSK ?? KYRKOVAL. Ska partipolit­iken styra kyrkan, undrar POSK i Sollentuna.
ILLUSTRATI­ON: JAN-ERIK ANDER © POSK KYRKOVAL. Ska partipolit­iken styra kyrkan, undrar POSK i Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden