Mitt i Sollentuna

Benjamin, 11, fick drömrollen

– Jag har alltid älskat att stå på scenen. Sollentuna­bon Benjam in Djurest adKolocoui­das ärbara elva år men har redan gedigen scenvana. Och mer ska det bli, eftersom han ska ägna hösten åt att spela lillebror Johan i musikalen Peter Pan.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Han bor i Sjöberg men ägnar nästan fyra timmar varje dag åt att pendla fram och tillbaka till skolan Kulturama i Hammarby sjöstad. Så viktigt är det för Benjamin Djurestad-Kolocouida­s att få ägna dagarna åt musik, dans och teater.

– Mina storasystr­ar och min mamma har alltid sjungit. Min ena storasyste­r gick på Kulturama och där ville jag också börja. Det var också en av storasystr­arna som fick honom att börja älska musikaler. – Hon har inspirerat mig. Bara elva år gammal har han redan hunnit avverka en musikal. För en tid sedan var han med i musikalen ”Snövit”, där han spelade flera roller, och var ute på turné i såväl Stockholm som Umeå och Luleå.

Och nu är det alltså dags igen, när ”Peter Pan” går upp på Intiman den 16 september.

– Det var några hundratal som sökte. Jag har förstått i efterhand att det var svårt att få den här rollen, berättar han och fortsätter:

– Det var på skolavslut­ningen som jag fick samtalet om att jag kommit med. Mina kompisar stod och grät för att vi skulle skiljas åt och samtidigt var jag jätteglad för att jag hade fått rollen. Det blev lite konstigt. Att sjunga och dansa på scenen är inga problem. Visst kommer han att vara nervös inför premiären, men generellt är nervositet­en inget större bekymmer.

– Jag tycker bara att det är jätterolig­t. Jag har alltid älskat att stå på scen.

Och att vara borta från skolan för långa dagar av re- petitioner är inga problem på Kulturama.

– Det är flera från skolan som är med. De på skolan är vana.

– Ibland är man här från dagen till sent på kvällen. Ikväll tror jag att vi ska hålla på till 21. I vanliga fall går jag på basket och dans men jag har fått pausa allt sådant nu. Men det är det värt, avslutar Benjamin Djurestad-Kolocouida­s innan han återgår till repetition­erna.

”Jag har alltid älskat att stå på scen.”

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS KRISTENSSO­N ?? MUSIKAL. ”Peter Pan” har snart premiär på Intiman. Benjamin Djurestad-Kolocouida­s, 11, från Sollentuna, spelar lillebror i ”Peter Pan”. Rollen som Peter Pan spelas av Mathias Jonsson.
FOTO: JENS KRISTENSSO­N MUSIKAL. ”Peter Pan” har snart premiär på Intiman. Benjamin Djurestad-Kolocouida­s, 11, från Sollentuna, spelar lillebror i ”Peter Pan”. Rollen som Peter Pan spelas av Mathias Jonsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden