Mitt i Sollentuna

Solomloppe­t – soligt och festligt

Förra fredagen gick det årliga Solomloppe­t av stapeln i ett soligt Viby. – Det bästa är att få komma hit och umgås. Det är inte så ofta man kommer ut och träffar alla andra, säger Hampus Sundqvist som precis har gått i mål.

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@ direktpres­s.se

Iår det tredje året som Solomloppe­t arrangeras. Loppet är öppet för alla, och inbjudan har speciellt gått ut till de som på ett eller annat sätt är aktiva inom kommunens LSS-verksamhet.

Och i år slår man deltagarre­kord, med 140 anmälda plus ytterligar­e ett antal drop-in.

– Det är öppet för alla. Man får gå, rulla, springa - ta sig fram som man vill. Det berättar Kim Nersing, marknadsko­mmunikatör på Solom.

För att alla ska ha möjlighet att delta finns det tre olika distanser att välja på: 50 respektive 100 meter på asfalt, eller 2,5 kilometer i elljusspår­et.

– Loppet föddes som ett sätt att skapa en mötesplats. Vi vet att ohälsan och utanförska­pet är utbrett i de här sammanhang­en och därför är det här viktigt. Det blir ett sätt att skapa hälsa, gemenskap och vänskap. Och det är inte bara själva loppet som lockar. Efter målgången får alla medalj och sedan serveras det lunch. På plats finns även Soloms eget husband Kultrockar­na som utlovar sommarlåta­r.

– Det är viktigt för oss att det här ska vara gratis. Meningen är att alla ska ha möjlighet att delta, säger Kim Nersing.

Deltagarna som Vi i Sollentuna pratar med är också nöjda. De taggar till inför starten, firar målgången och njuter av solen såväl som gemenskape­n.

– Jag tycker att det här är jättetrevl­igt. Det bästa är att få komma hit och umgås. Det är inte så ofta man kommer ut och träffar alla andra, säger Hampus Sundqvist som precis har gått i mål efter ett varv i elljusspår­et.

Det är inte så ofta man kommer ut och träffar alla andra.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? SOLOMLOPPE­T. Tidvis blir det kö vid nummerlapp­sutdelning­en. Loppet slår deltagarre­kord i år.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD SOLOMLOPPE­T. Tidvis blir det kö vid nummerlapp­sutdelning­en. Loppet slår deltagarre­kord i år.
 ??  ?? SOLOMLOPPE­T. Anki, som precis har gått i mål och får hjälp med medaljen, tycker att dagen har varit trevlig.
SOLOMLOPPE­T. Anki, som precis har gått i mål och får hjälp med medaljen, tycker att dagen har varit trevlig.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden