Mitt i Sollentuna

Så ska SHK hitta vinnarkult­uren

Degraderad­e Sollentuna HK gör en nystart. Inför det stundande division 2-spelet har laget fyllt på med många egna produkter och siktar nu på att bygga upp en stark lagkultur från grunden.

- Anders Ekström

kan man ta på olika sätt. Både negativt och positivt. Sollentuna handbollsk­lubbs herrlag ser nedflyttni­ngen till division 2 som något bra. En chans till en nystart.

– SHK har hackat sig fram i ettan i flera år och saknat en vinnarment­alitet. Vid jämna matcher har vi ofta förlorat, säger tränaren Daniel Båverud.

förra säsongens slut drog arbetet igång med att forma det ”nya” SHK. Visserlige­n lämnade alla målvaktern­a, men annars är truppen hyfsat intakt. Ett par nyförvärv utifrån har tillkommit och framförall­t har 16 unga hungriga juniorer tagit klivet upp.

En av dem är 17-åriga Hampus Linder.

– Det ska bli skitkul, men tufft såklart. Det är stor skillnad mellan junior- och seniorspel, berättar Töjnansone­n.

”Alla är överens att vi ska gå upp.”

På försäsonge­n har mittnian fått chansen att visa upp sig.

– Jag känner att jag har en stor möjlighet att kunna visa vad jag kan denna säsong. Tvåan är en bra serie för oss yngre att starta i, säger Hampus Linder som spelat i SHK hela uppväxten.

är många nya ansikten och samtidigt en nystart, så satsar SHK hårt på att ändra hela lagkulture­n från grunden. Och på ett nytt försvarssp­el.

– Det finns numera ett träningskr­av för att få spela, en viktig kultur att få in. Alla i laget är helt med på det. Och nu i tvåan är det lättare för oss att bygga upp en vinnarkult­ur i laget.

Förra säsongen kom Daniel in i elfte timmen i SHK. Nu har han varit med från start och även fått en assistent i form av Nicklas Fryklund. Men några inhopp blir det inte från den gamle elitspelar­en i vinter.

– Jag är färdig med att spela. Denna säsong blir det bara att vara tränare och det känns bra, säger Daniel som bland annat spelade i Ricoh, Hammarby och Guif under karriären.

i division 2 är en bra serie att börja lagets utveckling­sresa i.

– Det är lättare för våra juniorer att börja i tvåan än i division 1. Vi kommer även spela många derbyn denna säsong och det känns positivt. Jag tycker vi har ett spännande lag och en bra grupp. Vår förstaupps­tällning blir väldigt vass.

Och SHK siktar på att göra division 2-sejouren ettårig. Klubben vill avancera uppåt med både a-laget och b-laget (Stubbhagen).

– Det är såklart häftiga mål men alla är överens att vi ska gå upp. Många av oss känner en stor revanschlu­st efter förra säsongen, säger tränare Båverud.

på onsdag (20 sep) hemma mot IK Bolton. Hampus Linder ser fram emot att ta klivet ner från läktaren till planen.

– Jag hoppas på mycket publik, det brukar vi ha. Det känns riktigt kul med säsongstar­t.

 ??  ??
 ??  ?? Daniel Båverud
Daniel Båverud
 ?? ’ FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FÖRSTA. Hampus Linder, 17, gör sin första säsong som a-lagsspelar­e. Och mittnian siktar på att ta chansen i vinter.
’ FOTO: ANDERS EKSTRÖM FÖRSTA. Hampus Linder, 17, gör sin första säsong som a-lagsspelar­e. Och mittnian siktar på att ta chansen i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden