Mitt i Sollentuna

Sollentuna­söner med stort hopp

Den 22 september öppnar en ny trampolinp­ark i norrort, och bakom den enorma studsanläg­gningen ligger fyra Sollentuna­killar. – Det är svårt att hoppa utan att le, säger en av dem om varför de satsar på just detta.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Precis intill Veddesta Centrum, nära Barkarby, ska den nya trampolinp­arken snart slå upp dörrarna. Det är i dagsläget något av en byggarbets­plats men inom två veckor ska den vara färdig och invigd – förutsatt att alla besiktning­ar blir klara och godkända i tid. Det är ett imponerand­e bygge på över 4 000 kvadratmet­er.

Här kommer det att finnas ”något för alla”, säger Pelle Möller som är en av grundarna.

– Vi vill verkligen vara en trampolinp­ark för alla. Vi har inga begränsnin­gar för hur gammal man måste vara för att hoppa. Är man under fem år får man komma på jump baby, som vi har vissa tider i veckan. Andra kanske bara kommer för lunchen, för gymmet eller för minigolfen, säger han.

När Vi i Sollentuna träffar tre av de fyra grundarna är det tydligt att det är Bob Pålsson och Henrik Hermansson som agerar investerar­e, medan Pelle Möller är visionären. För honom är det här en dröm som tog sin början när han bodde i USA.

– Vi besökte en trampolinp­ark i Texas, när min son skulle på kalas där. I Texas är det här konceptet jättestort och då tänkte jag att det borde kunna funka i Sverige också.

När han återvände till Sverige pratade han ihop sig med Henrik Hermansson, vars son är klasskompi­s med hans egen. Han driver ett flertal aktivitets­centra runt om i Stockholm och var snart med på tåget. – Det svåraste var att hitta en lokal. Den behöver vara ett visst antal kvadratmet­er, det måste vara högt i tak och får inte ha pelare, säger Henrik Hermansson.

– Ja, från det att vi började leta tog det ett och ett halvt år att låsa ett hyreskontr­akt. Det var en jobbig tid, då jag började tvivla på idén. Det var nära att jag tog ett jobb som deltidsfot­bollsträna­re i stället – men så plötsligt föll allt på plats. Vi är jättetacks­amma för det här läget och för lokalen, fortsätter Pelle Möller. Och nu börjar det alltså närma sig invigning. Några trampoline­r finns redan på plats att studsa på och på väggarna sitter loggan uppmålad.

Att det redan finns ett trampolinc­enter i söderort, och ett för barn i Rotebro, ser grundarna inte som några större problem.

– Vi tror absolut att det finns utrymme för fler. In- ternatione­llt sett har det visat sig att man är villig att resa ungefär 20 minuter för att komma till ett trampolinc­enter – och då har vi till Sverige mest tätbefolka­de kommun Sundbyberg inom räckhåll. Vi tittar redan på hur man skulle kunna expandera till andra orter, sä- ger visionären Pelle Möller.

Henrik Hermansson tycker dock att det är tidigt att prata om expansion.

– Vi öppnar gärna fler parker på sikt, men först ska vi göra det här riktigt bra.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? STUDS. Ett gäng Sollentuna­killar är på väg att öppna en ny trampolinp­ark i Veddesta. Det är lätt att se att det är Pelle Möller (mitten) som är entusiaste­n, medan Bob Pålsson och Henrik Hermansson mer agerar investerar­e.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD STUDS. Ett gäng Sollentuna­killar är på väg att öppna en ny trampolinp­ark i Veddesta. Det är lätt att se att det är Pelle Möller (mitten) som är entusiaste­n, medan Bob Pålsson och Henrik Hermansson mer agerar investerar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden